Animale noi la Grădina Zoologică din Reșița!

modelmic

Reșițenii care vor vizita în această primăvară Grădina Zoologică din municipiul de pe Bârzava vor avea parte de câteva surprize: noi exemplare de animale aduse să îi încânte în special pe micuți și realizarea unor lucrări de amenajare. Pe viitor, autoritățile locale promit că vor amenaja în incita Grădinii Zoologice și un parc de aventură.

Măgarul alb de Barock și oaia de Camerun sunt cele două exemplare cu care se mândrește în acest an conducerea Grădinii Zoologice reșițene. Acestea au poposit zilele trecute în orașul de la poalele Muntelui Semenic, fiind aduse tocmai din Austria. ”Măgarul alb de Barock de la Grădina din Reșița este unicul exemplar din țară, deci ne bucurăm cu atât mai mult că este aici. Este un animal deosebit prin ținuta lui, prin culoarea blanei și a ochilor, care sunt albaștri”, a precizat directorul Grădinii Zoologice, Gabriel Stănucă. Animalele nu au fost cumpărate, ele fiind primite în custodie de la o grădină zoologică din Austria.

50.000 de lei va investi în perioada următoare administrația locală din Reșița pentru achiziționarea de mobilier urban și amenajarea unor locuri de joacă pentru copii în incita parcului. Acestea vor fi instalate imediat ce va permite vremea, a precizat directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Reșița, Ionuț Brabate. Acesta a mai precizat că au fost amenajate și spații de joacă pentru animale, pe modelul unei Grădini Zoologice din Târgu Mureș.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650838396007″]

Mihai Stepanescu: ”De când a preluat Gabriel Stănucă, Grădina Zoologică, leii au devenit mai jucăuși!

Lucrările realizate în ultima perioadă în incita Grădinii Zoologice au fost inspectate astăzi de primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, care s-a declarat mulțumit de munca depusă de noul director al parcului, Gabriel Stănucă. Acesta a trecut recent din ograda lui Sorin Frunzăverde în grădina lui Stepanescu. Fostul inspector în cadrul Consiliului Județean, la DAPPP, și fost președinte al Clubului Sportiv Gloria Reșița, Stănucă se ocupă de Grădina Zoologică de aproximativ două luni.

Mulțumit de lucrările realizate până în prezent în cadrul Grădinii Zoologice, primarul Stepanescu își dorește și amenajarea aici a unui parc sportiv. ”Așteptăm un răspuns de la niște parteneri, colaboratori de-ai noștri, pentru crearea unui parc de aventură, un parc sportiv, pentru că locul se pretează la așa ceva. Grădina zoologică și parcul zoologic de aici merită să fie puncte de atracție pentru reșițeni și pentru turiștii care vizitează sau tranzitează Reșița”, a declarat edilul.

În prezent, la Grădina Zoologică din Reșița pot fi admirate peste 300 de animale din 43 de specii. Pentru hrana acestora și pentru întreținerea parcului sunt alocați anual peste 50.000 de lei.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648973557613″]

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. adam

  PRIMAR FRUMOS, DIRECTORI FRUMOSI – ANIMALE FRUMOASE TOATE.
  PACAT CA ORASUL NOSTRU ESTE TOT MAI MURDAR, PLIN DE GROPI SI DE GUNOAIE.
  PRIMARE AR TREBUI SA TE LAUZI CU ORASUL PE CARE IL ADMINISTREZI, NICIDECUM CU ACESTE ANIMALE!
  TE MAI INTREB CEVA, LA NOI LA MONIOM CAND O SA AVEM APA/CANAL?
  MA INTREB LEII DE LA ZOO AU APA????????????????????????
  DECI NOI PT TINE NU VALORAM NICI CAT NISTE ANIMALUTE?????????????????
  MULTUMIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  VINE 2016!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Raspunde
  1. Eva... (nescence)

   Adame, vezi sa nu te ineci cu propria otrava. Daca esti mare cititor de presa locala, ai fi stiut ca pentru Moniom, Primaria Resita a depus un proiect pentru introducerea retelei de apa si canalizare, care a fost aprobat, iar lucrarile efective urmeaza sa inceapa in functie de firma de constructii care a castigat licitatia publica. NU primaria efectueaza lucrarile. Vezi, tu (daca vrei sa intelegi), problema cu proiectele astea europene sau guvernamentale este ca nu se fac batand din palme si nu se obtin finantari asa de usor, oricat ne-am dori cu totii. Iar pana la derularea lucrarilor mai sunt multe etape. E o procedura complexa si de durata si nu depinde de Primaria Resita daca un asemenea proiect este aprobat sau nu. Mai studiaza, nu esti perfect!

 2. Cătă sfârc

  Fabula – Stanuca era supărat cu Măgarul, ca-i luase boii de la bicicleta. Măgarul il chema in curtea lui ca sa-i propună un troc. Stanuca pleca împăcat si fericit.Troaca se dovedi indestulatoare si pentru Măgar si pentru Stanuca. Va sa zică: In țarc e loc pentru toate jivinele pamântului

  Raspunde
 3. Resiteanul

  Cata sfarc, sa-ti fie rusine, probabil te roade invidia dragul meu. Omul asta unde pune mana face treaba si este vizibil, uitate la gunoiul ala de Gloria, cat a fost el acolo cum arata, si uitate acum ca pica peretii pe ei, ca sa nu vorbim inainte.

  Pacat de tine, ca nu ai alt obiectiv in viata decat sa urasti oamenii care muncesc si au succes, o zi buna!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei