Anina are un avantaj clar față de alte localități cărășene unde se dorește introducerea gazului

anina

Proiectul prin care se dorește introducerea în orașul Anina a alimentării cu gaz metan avansează. Încet, dar sigur. Reprezentanții administrației locale din fostul oraș minier sunt siguri că vor reuși să obțină finanțarea necesară pentru implementarea proiectului. Iar față de altă localități din Caraș-Severin în care se dorește racordarea la rețeaua de gaz, Anina are un avantaj clar: are deja o repartiție de gaz, conform declarațiilor edilului orașului.

Suntem în ultima fază a proiectului de alimentare cu gaz. Avem cel care se ocupă de proiectul de fezabilitate, am făcut ridicările topo pe străzile din oraș, deja suntem în faza în care am început să intabulăm ultimele străzi.

Față de ceilalți avem norocul că deja avem repartiție de 10.000 metri cubi pe Anina. Nimeni nu are o astfel de repartiție, asta este cel mai greu. Este nevoie de conducta de gaz care să aducă gazul până în localitate, dar este nevoie și să fie gaz cât trebuie, pentru că conductele existente de la Mediaș încoace sau de unde vine gazul metan sunt mici și nu sunt calculate pentru debitele din prezent, când toată lumea vrea să își pună gaz metan.

Noi avem norocul că avem un surplus de 10.000 de metri cubi la Reșița și atunci deja avem hârtie că sunt repartizați pe Anina”, a explicat primarul Gheorghe Românu.

De remarcat că spre Anina, mai exact spre Crivina, exista pe vremuri o conductă de alimentare cu gaz, folosită la fosta termocentrală. Rețea care în prezent nu mai există. „Țeava a fost scoasă la licitație în 2011 și vândută pe 300.000 de lei. Vorbim de o țeavă care era în diametru de vreo 60 de cm, care în prezent nu se mai putea folosi pentru că nu mai este utilizată țeavă de metal la alimentarea cu gaz metan. Autorizația de demolare a fost dată pe atunci de Consiliul Județean”, adaugă edilul.

Conform primarului Românu, după terminarea studiului topografic, va putea fi calculat debitul pe conductă și stabilită valoarea proiectului, urmând ca acesta să fie depus spre finanțare pe Programul Național de Redresare și Reziliență sau pe Programul Operațional Infrastructură Mare.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  “Vorbim de o țeavă care era în diametru de vreo 60 de cm, care în prezent nu se mai putea folosi pentru că nu mai este utilizată țeavă de metal la alimentarea cu gaz metan, ci cea de polietilenă”

  Dacă gazul se transformă în apă, da, ţeava putea fi din polietilena. Şi dacă apa se transformă în vin … va avea gust de polietilenă :)
  Politicienii se transformă în …..?

  Raspunde
 2. Vlad Dan

  Unităţile astea de măsură …. bată-le vina ! Este vorba despre o alocare de 10.000 Smc/h (metri cub standard pe oră).

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei