„Anonimă, anonimă, dar să știm și noi“ – adio listelor de candidați admiși sau respinși

aa

Ca urmare a solicitării Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, candidații la Evaluarea Națională vor primi astăzi un cod individual, în momentul predării lucrărilor scrise. Comisiile din centrele de învățământ, respectiv din centrele de examen, vor tipări din aplicația informatică EvNat, raportul CE_ANONIM Listă coduri candidați, conținând codurile alocate fiecărui candidat.

Comisiile din centrele de învățământ și din centrele de examen vor informa candidații că rezultatele se vor afișa anonim. Codul individual al fiecărui candidat, generat de aplicația informatică EvNat, corespunde numelui și prenumelui candidatului. Altfel spus, bucuria de a-ți vedea numele deasupra de linie dispare.

Astăzi are loc proba scrisă la matematică. Elevii au primit spre rezolvare trei subiecte, fiecare cu câte 30 de puncte. 10 puncte se primesc din oficiu, conform News.ro.

10.294 de absolvenți ai clasei a VIII-a ar urma să susțină joi, 18 iunie, proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi comunicate în 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00), inclusiv prin mijloace electronice.

Sursă foto: realitatea.net

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “candidații la Evaluarea Națională vor primi astăzi un cod individual”

  Şi eventualele contestaţii care pot fi depuse şi prin mijloace aşa-zis “electronice” (informatice în realitate) vor fi formulate tot sub “nume” cod (în loc de nume şi prenume) şi însoţite de … “semnătura electronică” apostilată şi supralegalizată?
  Ce o fi oare informatica, electronica, hard-ul sau soft-ul pentru cei de “sus” din învăţământ?
  Tot un …..

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei