fbpx
11.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Antrenorul Lucian Dobre, supărat pe prestația echipei sale, Voința Lupac, calificată în Turul II al Cupei României!

 

Rarisime sunt momentele de sinceritate debordantă ale antrenorilor din campionatele de fotbal ale României. Un astfel de moment l-am trăit ieri pe stadionul eternei Gloria Reșița, între timp un club care a sucombat, dar pe terenul căreia ieri au evoluat în Turul I al Cupei României formațiile de Liga a III-a, ACS Voința Lupac și  AFC Progresul Ezeriș.

După o primă repriză în care Ezerișul a dat semne că poate produce o surpriză prin golul marcat la finalul primului mitan după o lovitură de la 11 metri de Marius Călin, „croații“ și-au demonstrat „voința“ prin golul egalizator al lui Sorinel Jinga, urmat de reușitele lui Hîrdău – min. 97 și Caia – min 113. Una peste alta, un joc în care s-au văzut destule momente frumoase de fotbal, de angajament și dorință de a obține victoria, din partea ambelor formații.

spot_img
Arbitri partidei: Mihail Sebastian Lăstun –  Florin Păunescu, Marian Silviu  Costache – Râmnicu Vâlcea
Marcatori: M. Călin (45, din 11 metri): 1-1: Jinga (51). 2-1: Hîrdău (97): 3-1: Caia (113).
Progresul Ezeriș: Birăescu (cpt.) (68, Varga) – Mărgan (106, Dediu), Ciurea, Dumitru, Corneanu (46, Barbu), Cărăușu, Popescu, Călin, S. Careba (72, Rusnac), Popa (Șt. Lungu), Turău. Rezerve: Lungu, Crețu, Gață.
Voința Lupac: Trașcă- Săndescu, Secoșan, Vasilescu, Dalea (46, Dan) – Danci (cpt.), Vaștag (85, Hîrdău), Jinga, Lucica (99, Cega) – Caia, Lolea (46, Urdea; 115 Clement).
Rezerve: Petruț, Banac, Marcu.

Antrenorul echipei din Ezeriș, Dorian Arbănaș a vorbit despre lipsa de experiență a jucătorilor săi și de pregătirea fizică precară, în raport cu Lupacul: „Știam că o să avem un meci destul de greu și că vor fi mai bine pregătiți fizic decât noi. Avem și puțini jucători în lot, dar și probleme de lot. Una peste alta, sunt mulțumit mai ales de prestația din prima repriză. Am jucat în acest meci și cu un copil de 16 ani. Este vorba despre Sorin Careba. Prima repriză a fost una echilibrată, unde cred eu că noi am avut mai multe ocazii. Am deschis scorul, dar din păcate, pe o greșeală personală am fost egalați. În finalul meciului, la scorul de 1-1, am avut două ocazii clare și am fi putut încheia soarta partidei. Nu am înscris și am ajuns în prelungiri. S-a văzut lipsa de experiență a băieților. Dar sunt mulțumit de atitudinea lor“.

De cealaltă parte, în ciuda accederii în Turul II al Cupei României, antrenorul formației câștigătoare, AFC Voința Lupac, Lucian Dobre a tunat și a fulgerat la adresa jocului prestat în iarba de Govândari de elevii săi:

Nu mi-a plăcut nimic! Nimic! Nu este ceea ce antrenez eu. Nu am făcut jocul pe care mi-l doresc. Singurul lucru pozitiv a fost rezultatul. Atât! Nu mi-a plăcut nimic, de nimeni, nici de mine. Eu nu văd fotbalul așa. Fotbalul meu este altfel. Antrenez altfel și nu știu de ce este această diferență de la antrenamente față de meci. Sper să putem regla situația asta la antrenamente și să avem o altă evoluție în meciurile oficiale. Meciul are o încărcătură psihologică și foarte mulți se pierd. Așa ceva mie nu-mi place. Dacă aș fi spectator, eu n-aș veni să văd un astfel de meci.

Reper24: Emoțiile primului meci oficial pentru jucătorii Lupacului, cu Lucian Dobre pe bancă…

Lucian Dobre: Emoții am avut mai multe eu. Stăteam pe margine și-mi spuneam că așa ceva nu se poate… Că eu nu antrenez așa ceva. N-ar veni nimeni să plătească bilet să vadă un astfel de joc. Eu văd fotbalul altfel. Nu există așa ceva! Eu vreau să am cea… cea … cea … mai bună echipă. Dacă întâlneam la acest meci o altă formație am fi luat șapte goluri. Contează fiecare meci. Fie că este campionat, Cupa României, Cupa Regelui, Cupa Președintelui și care o mai fie ea… Fotbalul care este foarte frumos… Ne-am bătut joc de acest joc.

Jurnalist: Sunteți pregătiți de startul campionatului?

Lucian Dobre: „E o întrebare capcană? Nu suntem pregătiți de startul campionatului. Suntem pregătiți doar pentru grătar și bere. Mă repet, fotbalul pe care eu îl vreau nu este acesta. Fotbalul pe care mi-l doresc este agresiv, pozitiv, recuperăm mingea repede, ținem de ea, găsim culoarele cele mai bune și așa mai departe. Eu nu antrenez așa ceva. Eu am antrenat fotbalul spectacol. Mi-ar fi plăcut să mai am cel puțin două săptămâni la dispoziție. Aș fi vrut să facem un amical tare, dar deja mi-e frică. Mai bine jucăm cu Mundo… Măcar știu că le dăm și noi câteva goluri, pentru că ei au început de doi ani fotbalul. Într-un campionat mă interesează să joc frumos și să adun puncte. Acesta este fotbalul meu. Altul nu cunosc!

Dacă la nivel tehnico-tactic, Lucică Dobre nu a reușit încă să-și impună viziunea în sânul formației de la Lupac (are tot timpul și liniștea necesară să o facă), cu siguranță la nivel declarativ, același antrenor a reușit să puncteze în fața celor ce au ascultat, lecturat o declarație efervescentă, 100% originală.

Ah…să nu uit, pentru fanii declarați ai Ligii a III-a, CSM Reșița nu se va mai întâlni în iarbă în sezonul următor cu Voința Lupac și Progresul Ezeriș, ca urmare a repartizării rossonerilor în Seria a VIII-a a Ligii a III-a. Celelalte două combatante cărășene se regăsesc în Seria a VII-a a a ligii amintite.

Sergiu TABAN

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei