Apartament de serviciu pentru actorii veniți din alte orașe! Vezi câți angajați noi va avea Teatrul de Vest!

modelmic

 

În ultimii ani numărul actorilor cu contract pe o perioadă nedeterminată, care urcă pe scena reșițeană, a scăzut considerabil. Cu toate acestea, conducerea Teatrului de Vest din Reșița anunță că în cel mult o lună colectivul artistic va fi îmbogățit cu actori tineri, gata să-i încânte pe reșițeni.

Chiar dacă prevederile legale spun că o instituție de acest fel poate face angajări noi doar atunci când pleacă un număr de șapte salariați, în urma solicitărilor făcute, Teatrul de Vest a primit permisiunea de a angaja trei noi actori.

Aceștia vor fi aleși în urma unui concurs, iar reprezentanții teatrului reșițean anunță că sunt destul de mulți doritori, din toate colțurile țării.

„Peste 30 de zile teatrul își va îmbogăți colectivul artistic cu încă trei actori, care vor da concurs și vor completa scena reșițeană. Am reușit acest lucru, cu toate că legea spune că doar la plecarea unui număr de șapte angajați o instituție poate face angajări. Noi am făcut această solicitare și am primit acceptul.

Este o oportunitate pentru teatrul reșițean pentru că toate instituțiile de acest fel din țară au nevoie de actori tineri. Cererea este foarte mare și în urma unui concurs se vor alege cei trei care vor veni aici. Avem doritori și din Cluj, Timișoara sau Târgu Mureș”, explică Dan Mirea, din partea Teatrului de Vest din Reșița.

În momentul de față teatrul mai are doar opt angajați pe perioadă nedeterminată, mult mai puțini decât acum câțiva ani când avea 19. Cu toate acestea, spectatorii nu sunt vitregiți pentru că există colaboratori care completează trupa de teatru.

Mai mult decât atât, actorii din afara Reșiței vor avea la dispoziție un apartament obținut în urma unei solicitări la Consiliul Județean, cheltuielile pentru acesta urmând să fie asigurate în totalitate de teatrul reșițean.

„De două săptămâni, în urma unei solicitări făcute la Consiliul Județean, am obținut și un apartament de serviciu, un lucru onorant și absolut necesar pentru noi pentru că marea problemă a tinerilor actori veniți din alte orașe este că nu au unde să locuiască.

Apartamentul are toate condițiile necesare ca doi oameni să poată locui aici și astfel probabilitatea ca actorii din alte părți să își îndrepte atenția spre Reșița este mult mai mare. Cei care vor locui acolo o vor face gratis, fără a fi nevoiți să plătească chirie, teatrul va acoperi cheltuielile acestui apartament”, a mai adăugat actorul Dan Mirea.

Alexandra JURCA

 

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei