Aplaudacu’ de serviciu, prezent la Zilele Reşiţei!

modelmic

M-am hotărât că trebuie să fiu prezent la serbările oraşului meu, deşi iniţial am spus că n-am să calc pe-acolo, chiar dacă de mai mulţi ani aceste zile dedicate Reşiţei par confiscate de un domn al cărui nume se termină în „escu”, acolo unde pe piedestalul celor trei zile de chef de nemuncă sunt ridicaţi la rang de semi-zei artiştii sârbi.

Evident că populaţia preponderent prezentă şi activă în oraşul odată muncitoresc Reşiţa este de naţionalitate română, iar cele 4, maxim 5 procente ale minorităţii sârbe nu ar trebui să decidă în favoarea lor, într-un oraş din România cine le cântă unor români, nu? Doar la noi anormalitatea a devenit fapt de normalitate. Şi o spune un om care apreciază muzica sârbească şi a făcut eforturi ca să-şi vadă live artiştii sârbi preferaţi în mai multe colţuri de Europa. Doar că nu e normal, zic, să impui unui public reşiţean în majoritate românesc, cu de-a sila, plăcerea sau simpatia purtată unui anume gen muzical, unui anume artist care oricât de genial şi jucăuş cu ocatavele ar fi, îţi cântă într-o cu totul altă limbă decât cea a norodului care te-a ales să îl conduci!

 

Cum s-a văzut spectacolul sârbesc!

Artiştii sârbi nu au dezamăgit, fiind adevăraţi profesionişti ai cântecului, Miroslav Ilic fiind o legendă a muzicii sârbeşti, ale cărui refrene le ştiu vârstnicii dar şi tinerii de etnie sârbă.

 

Miroslav Ilic a cântat printre lasere, de parcă ar fi fost autorul coloanei sonore din Războiul Stelelor!

Pe bune, m-au scos din sărite laserele acelea de pe scenă, cele care probabil nu au reprezentat un bonus din partea celui care a asigurat sceno-tehnica! Aceste lasere au obturat efectiv contactul publicului cu artiștii sârbi care au performat la Reşiţa! Fiind prezent la nenumărate spectacole, cu mari artişti ai lumii, de-a lungul timpului pot să remarc faptul că acele fascicule cu laser colorat au mai putut fi observate, spre exemplu, şi la show-ul lui Robbie Williams, dar laserele erau instalate în spatele artistului şi al trupei sale şi în niciun caz în faţa artistului, chiar în ochii spectatorilor! În plus, să pui lasere peste legendarul Miroslav Ilic a lăsat impresia de kitsch ieftin şi de neprofesionalism din partea organizatorului.

Mai mult de o oră de pauză pentru reglajul instrumentelor şi al microfonelor!

Deşi iniţial ora la care artiştii sârbi ar fi trebuit să urce pe scenă era, conform programului 22:00, programul, românesc fiind, unul care a suferit până la ora Zilelor Reşiţei nenumărate schimbări, nu a fost sub nicio formă respectat. Între dansurile ansamblului de jocuri sârbeşti şi cei care aveau să urce pe scenă s-a lăsat o aşteptare care ne-a dus cu gândul la eternitate. O pauză pentru reglajul sunetului care avea să țină publicul în picioare mai bine de un ceas! Da, este nevoie de o pauză pentru a rezolva stuaţia sceno-tehnică şi set-up-ul de sonorizare dar în niciun caz de întinderea de care am avut parte la Zilele Reşiţei!

 

Pancarte cu Reşiţa love…Ana Bekuta. Am putea să nu mai fim penibili? Mulţumim!

O zonă de scenariu contrafacut care pute a lipsă de profesionalism, vorbesc aici de acele pancarte pe care scria Reşiţa LOVE ANA Bekuta, sau dupa caz Miroslav Ilic, cu care organizatorii au mai operat şi in cazul Draganei Mirkovic sau în cel al Lepei Brena, ultima artistă neintrând în jocul pueril propus de măscăricii lui Stepanescu. Penibile şi ratate au fost chiar şi încercările de traducere ale unor piese sârbeşti, puse pe panourile cu leduri, cele care nu respectau cadenţa pieselor. Una cânta artistul, alta ne propunea traducătorul. C-aşa-i la noi!

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157655318660376″]

 

Prezentator în faţa publicului: La Anul dom’ primar te belesc la portofel!

De menţionat un discurs al prezentatorului TVR-ist Sergiu Vaida în care primarul era amenințat că la anul, când va veni şi cu nănașii, va fi belit de bani, asta probabil în condițiile în care la serbările Reşiţei de anul acesta, elegantul Vaida ,,l-a iertat” pe Stepanescu cu o suma modică. Chiar așa, am dori să aflăm şi noi cu cât i-a iertat anul acesta prezentatorul Vaida pe cei de la Primăria Reşiţa?

 

Sergiu TABAN

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Cristian

  asta se intampla cand ajunge un taietor de lemne primar. ar vrea sa inverzeasca si sa infloreasca tot in oras, numai prin metodele lui, muscate si zile sarbesti. spun asta nu pt ca nu mi-ar fi pe plac, dar cand nu am apa/canal, mai rau menajerul la resita nu este separat de pluvial, nu am investitori, nu am locuri de munca, nu sunt in stare sa intretin tehnic acest oras … nu cred ca este normal sa compensez prin flori si muzica aceste lipsuri majore ale resitei. in schimb il vad pe primar pe scena ca isi freaca mainile, ca la ridicarea comisionului in urma receptiei unor lucrari… va urma … dna!!!

  Raspunde
 2. Nea Titi

  Mishu, promiți ca la anul o sa ne Cânți tu si o sa te acompanieze Sava, Brabece, Titiana, Stanuca si Măgaru Blue Eyes? Așa salvam si bugetu plus ca ne asiguri si divertismentul. Te bagi?

  Raspunde
 3. Silviu

  Am evitat sa mai comentez ceva, insa am și eu o nelamurire tot acuzati ba primaria ba primarul ba mai stiu eu pe cine…nelamurirea mea este asa ca unu care este acuzat ca sustine sau lauda primarul…de ce nu va legati si de altii ca na ma gandesc ca si altii ar putea sa faca ceva si au si posibilitatea asta. Dar poate ca asa trebuie sa se critice dor anumite persoane…oricum pacat…si stiu ca nu conteaza dar eu vreau sa zic ca de Zilele Resitei eu m-am simtit bine si restul nu mai conteaza.

  Raspunde
 4. Ciumy Gumy

  Dupa aplaudacu de Taban a apărut Postacu lu Stepi care s-a simțit bine si care si-a mai luat un ban cinstit dupa mozolul asta tipic gaozaresc, sarcina de partid

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei