fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Aproape 2.000.000 de lei vor ajunge în comuna Berzovia prin PNRR

După 2 ani de muncă și depunerea mai multor proiecte, au început să apară și primele rezultate în Berzovia. Primarul Mircea Serafin a semnat, la sediul Ministerului Dezvoltării, două importante contracte de reabilitare, în valoare de 2.000.000 de lei. Banii vin prin PNRR și vor fi utilizați pentru refacerea dispensarului medical din Berzovia și a Căminului Cultural din satul Gherteniș.

Până când lucrările vor putea începe, mai sunt de făcut câțiva pași, a declarat edilul comunei Berzovia, Mircea Serafin.

Vom face SF-urile pe care le vom depune pentru obținerea Certificatului de Urbanism, cu toate avizele necesare, apoi se încarcă în platformă și va trebui scoasă la licitație proiectarea. Se face și o analiză, iar dacă va fi necesară o lucrare mai complexă, se suplimentează cu bani din bugetul local. Eu am depus deja documentele. Am vrut să fiu mai rapid, în sensul că știu că, din momentul semnării contractului, avem la dispoziție 20 de zile pentru depunerea studiului de fezabilitate și chiar e nevoie de toate avizele în momentul depunerii acelui DALI, pentru că aici nu vorbim de o construcție nouă, deoarece construcțiile există deja. Se verifică și ni se dă acceptul pentru proiectare. Sperăm că se vor mișca și cu banii și se vor face plățile la timp”.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Elena FRANȚ

1 COMENTARIU

  1. Pe când și publicarea devizelor de lucrări și a proiectelor tehnice ?
    Suma enormă (20 miliarde lei vechi) pentru niște refaceri.
    Oare cât ciupește primarul de aici ? Cu ocazia asta își mai ia un set de cămăși de la CK.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei