Aproape un sfert din mașinile oprite în trafic de RAR pe raza județului Caraș-Severin, neconforme!

modelmic

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Mai mult decât atât, aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR prezentau pericol iminent de accidente.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

În județul Caraș-Severin au fost verificate 680 de autoturisme, dintre care 24,26 % s-au dovedit a fi neconforme, iar 20 de mașini prezentau pericol iminent de accident. Aproape 2% (1.91 % ) dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate la nivel național aproape 23.000 de amenzi contravenționale, au fost retrase 17.678 de certificate de înmatriculare şi reţinute aproape 500 de permise de conducere. În Caraș-Severin au fost aplicate 137 de amenzi contravenționale și au fost retrase 106 de certificate de înmatriculare. Nu a fost reținut nici un permis de conducere, informează reprezentanții RAR.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, au mai precizat reprezentanții Registrului Auto Român.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Aurel

  În gară la Ezeriș sunt 4 sufletele nevinovate,3 cățeluși superbi si mama lor care nu au hrană și adapost. Poate cineva le oferă un adăpost.

  Raspunde
 2. Adrian

  Asta deoarece poporul care este foarte suparat pe coruptia din rumania merge la ITP cu spaga in buzunar. Bine … vinovata mai este si Austria care tine mii de spalatoare la fund de babe cu bani cu care apoi toti cioflengarii (care altfel nici nu ar visa la o masina) cumpara toate jafurile din Germania (ce sa faci mai intai cu 900 … 1000 de euro de la spalat babe la fund, o parte o dai la Dedeman si cu ce ramane iei o coaja din Germania).

  Raspunde
 3. Ioan

  Adriane,ti-e ciuda ca tu nu poti spala babe la fund ? Ti-au bagat tie mana in buzunar pentru bani ? Era mai bine sa ia ajutor de somaj ?
  Nu ti-e rusine sa vorbesti in halul asta despre femei care muncesc , isi tin familia si trec prin chinuri doar de ele stiute ?
  Ai tu habar prin ce trec ele acolo ? Ai tu habar ce e in sufletul lor si prin ce greutati trec ? Speram sa ajungi si tu cat mai repede sa fii sters de o femeie la fund ! Gunoi ordinar !

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei