Aproximativ 7.000 de lei au fost strânși în urma concertului IPR Simfonic, derulat în centrul municipiului Reșița

modelmic

 

Aproximativ 7.000 de lei au fost strânși în urma concertului IPR Simfonic, derulat la finalul săptămânii trecute în centrul municipiului Reșița, un demers caritabil pentru prima clinică de recuperare oncologică din România.

La îndemnul primarului Ioan Popa, reșițenii prezenți la eveniment se pare că au fost generoși cu donațiile pentru finalizarea unuia dintre cele mai necesare proiecte de sănătate din zonă. Suma strânsă va fi donată centrului de recuperare oncologică Nera, iar cei care doresc pot susține lucrările la clinică în continuare prin donații online.

Evenimentul IPR Simfonic de la Reșița, din 12 septembrie, a fost primit cu mare entuziasm de către cei prezenți în noul centru civic al orașului. Toate cele 500 de locuri amenajate în centru au fost ocupate, interesul fiind mult mai mare, dar din nefericire, condițiile sanitare actuale nu ne-au permis accesul mai multor persoane. Cu un repertoriu de 13 piese rearanjate pentru orchestră, Implant pentru refuz a susținut cel mai intens concert al carierei, într-un an în care trupa sărbătorește 25 de ani de existență.

Între-deschis, Apus sau IPR Gherila au fost doar câteva dintre piesele care s-au auzit pe scena pe care s-au aflat aproape 30 de artiști în același timp. Un ansamblu de 14 instrumente mânuite de 21 de instrumentiști, la care s-au adăugat cei 6 membri ai IPR împreună cu invitații lor (Gabriel Almași și Alina Mihocaș), au fost rețeta perfectă pentru o seară de vis, cu speranță pentru viitor.

Creat în doar două luni, IPR Simfonic a însemnat pentru Gabriel Almași (aranjor, profesor la Universității de Vest) o muncă intensă pentru a scrie cele 385 de partituri necesare muzicienilor implicați în proiect. Pe lângă studiul individual al fiecărei partituri, Tymes Orchestra împreună cu trupa rock au avut și trei zile pline de repetiții generale în curtea Faber din Timișoara”, se arată într-un comunicat al Primăriei Reșița.

modelmic

Citește și Muzica a revenit în centrul Reșiței! „A fost o inițiativă plecată din dorința de a face ceva după luni de pandemie”

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Sceptic

    7000 de lei, adica aprox 1500 de euro s-au strans si a fost un succes?!?!
    Un demers caritabil cu iz de campanie electorala.
    Daca se strofocau puțin Dunca &Nelul puteau sa rotunjeasca suma la 5000 de euro… dar e mai bine sa primești decat sa dai.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei