Aquacaraș, într-o situație dramatică, este de părere deputatul Mocioalcă! „De la ultimul pălmaș până la director furau toți”!

modelmic

Situația financiară în care se află în prezent societatea Aquacaraș este una dezastruoasă, este de părere deputatul Ion Mocioalcă. Compania se confruntă cu probleme deja de peste doi ani de zile, perioadă în care a rămas fără utilajele din dotare și s-a zbătut să nu piardă finanțarea de 200 de milioane de euro pentru proiectul de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canal din județ, pericol care de altfel încă nu a trecut.

Președintele PSD Caraș-Severin a precizat că, după părerea sa, două ar fi motivele pentru situația catastrofală cu care se confruntă în prezent Aquacaraș: numărul mult prea mare de salariați, mulți angajați pe criterii politice, precum și furturile din cadrul societății.
Vă spun eu de unde sunt pierderile: de la cei 700 de angajați, când în mod normal această firmă poate funcționa și cu 400, dar clientela politică nu avea loc decât la Aquacaraș. Așa s-a ajuns ca 82% din încasările Aquacaraș, și așa mici, să se ducă pe salarii.

S-au făcut în ultima lună niște verificări la Caransebeș și la Bocșa. Din 340 de gospodării testate, 200 aveau by-pass, adică furau apă. Păi cum să vină încasările la Aquacaraș? Păi vă dați seama când aceste verificări se vor face în Reșița, cam ce se va descoperi? Ne duce cu gândul, și aici eu îmi cer scuze dacă exagerez puțin, că de la ultimul pălmaș de la Aquacaraș până la director furau toți. Eu sper să greșesc și chiar mi-aș dori să greșesc.

Prin noua conducere, eu sper că se opresc chestiile astea, suntem într-o situație dramatică, datoriile sunt foarte mari. Am avut o discuție cu ministrul fondurilor europene, Marius Nica, în care mi-a promis sprijin, dar sprijin înseamnă bani și oamenii aceia nu au geanta cu bani să ne spună cât trebuie să mai băgăm noi în Aquacaraș să mai fure ăștia jumătate și jumătate să rămână să ducem firma înainte.

Nu mi-aș dori să ajungem în faza în care să predăm firma unei alte unități similare, cum s-a mai întâmplat în țară, că nu suntem cazul unic în care falimentează o întreprindere de apă, să ajungem să predăm Aquacaraș altei unități care știe să se descurce, care știe să facă profit, pentru că nu ai de ce să nu faci profit la o firmă de genul acesta”, a declarat Ion Mocioalcă, în cadrul unei emisiuni live la Reper 24.

Deputatul cărășean a mai precizat că în urma selecției de proiecte organizate de noul Consiliu de Administrație al companiei, a fost ales și viitorul director general, fiind vorba de Nicolae Miu Ciobanu. Conform lui Mocioalcă, fostul prefect ar fi persoana indicată pentru a duce Aquacarașul în direcția cea bună.

Citește și Județul Caraș-Severin, în pericol să piardă o finanțare de 200 de milioane de euro! „Situația este dezastruoasă”!

Citește și Fostul prefect Nicolae Miu Ciobanu, noul director al societății Aquacaraș! Va prelua funcția de săptămâna viitoare!

Puteți vedea aici emisiunea integrală cu deputatul Ion Mocioalcă:

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

8 Comentarii

 1. Angajat Aquacaras

  Cum *** poti sa faci hoti toti angajatii din societate, porcule! Cine esti tu sa ne pui la comun pe toti! Tot asa de bine pot sa zic si eu de tine…hotule!

  Raspunde
 2. Pepsy

  Se stie de pe vremea lui FrunzaVerde ca se fura la Aquacaras dar atunci toata lumea a tacut .Atunci se faceau angajari cu dedicatie si prezenta la lucru ioc .Toata lumea stie dar toti TAC .Tac mai ales cei ce au FUNCTII obtinute fara un concurs .In judet o fi vraijte dar daca Domnul Mocioalca are cunostinta sa iasa sa faca punbilc tot ce stie , noi palmasi nu ne temem fiindca munca noastra nu o fac directorii si nu ei muncesc pe salarii MIZERE .DA sunt de acord cu un AUDIT intern REAL sa se vada cu ce se ocupa fiecare angajat al societatii si am speranta ca noul Director Ciobanu Miu-Nicolae numit in data de 04.12.2017 va tine cont de parerile oamenilor ce muncesc si Aquacaras va avea un viitor mai bun cu salarii DECENTE dupa o grila de salarizare si nu dupa preferinte.Nu se va putea realiza totul in cateva luni dar sper in viitorul Aquacaras .Asa ca Domnule Mocioalca astept de la dumneavostra un raspuns clar si cu date concrete nu doar cu vorbe , sa vada locuitorii judetului care v-au ales ca sunteti un om cu o probitate morala solida si nu aruncati cu vorbe-n vant .Nu stiu ce meserie aveti la baza daca aveti vreuna dar deocamdata nu se vede nimic ramas in urma dumneavoastra .

  Raspunde
 3. Vicky

  Hoțul strigă hoții. Vorbiți de clientela politică. Păi cine i-a angajat? Vă spun eu cine i-a angajat: voi, politicienii. Clientelă politică există și la PSD. Așa că să nu vă speriați dacă veți vedea noi angajări pe posturi cheie cu salarii mari.
  O societate controlată de politicieni nu va merge niciodată bine. Interesele politice sunt prea mari și orgoliile politicienilor și mai mari.
  Pentru a acuza toți angajații că sunt hoți este ușor. Vă rog să și demonstrați.

  Raspunde
 4. Jiji Frumosu

  Adevarul doare de ambele parti !
  3/4 din angajati sunt in plus …adica taie frunze la caini !
  Daca s-ar face o reorganizare adevarata, apa in Resita ar fi la jumatate de pret !
  Asa ca … la treaba !

  Raspunde
 5. x y z

  Hoțul striga hotii de când e lumea. Dupa plecarea lui Liber, CA-ul Aqua a aranjat personalul cu dedicații, intr-un birou cu 2 angajați s-au mai angajat încă doi, iar in luna octombrie a fost coada la măriri salariale preferențiale, asa ca ce mi-e ca era Liber sau ca erau altii. Lupul si-a schimbat părul dar năravul ba! Păcat de angajații fara pile, caci ei vor fi sări afara. 10 salariați = o indemnizație de sedinta pentru un membru CA! Deci pretul la apa va ramane la fel.

  Raspunde
 6. Bat_si_fut_ca_masina_de_cusut

  Umflatule(n.r. mocioalca, fara majuscula) sa te fereasca zeitatile de un proces cu cei 700 de angajati pe care tocmai i-ai facut hot. Sa te penetram in gura PSD-ist de cacat.

  Raspunde
 7. S.S -i r u

  *******,ar trebui alungat din judet acest mistret ieftin,dar in curind va veni si randul tau nene mociolca, mult rau ai putut sa faci acestui colt de tara,dandeste, ca alt **** care se credea invincibil pe nume de penal frunza …..a mierlit o,sa nu te crezi nemuritor

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei