„Ar fi cea mai mare realizare pentru locuitorii din Păltiniș“, afirmă edilul despre alimentarea cu gaz

a

Lansată de către liberali în campania electorală, alimentarea cu gaz metan a localităților din Caraș-Severin a reaprins speranțele locuitorilor din comunele județului, la un nivel de trai mai apropiat de standardele europene. Tot mai mulți primari se asociază, scriu proiecte, pregătesc documentațiile tehnice, toate pentru a fi cu un pas mai aproape de ziua în care oamenii vor putea să beneficieze de mult visatul gaz metan. Gata cu lemnele, cu sobele din fiecare cameră, cu spartul lemnelor și curățatul cenușii, gata și cu pericolul apariției unor incendii din cauza coșurilor de fum necurățate, gata și cu buteliile cărate cu căruciorul, mașina sau cu spatele de la magazinul din centru. Confortul orășenilor va intra și în casele celor din comune.

La fel se întâmplă și la Păltiniș, o comună lipită aproape de municipiul Caransebeș: „Am discutat cu oamenii din sat și nu doar că sunt încântați de idee, dar mă tot întreabă când va fi acea zi“, afirmă primarul comunei, Ioan Popovici. „Noi ne facem partea noastră de treabă: studiile de fezabilitate, ridicările topo, scriem proiectele, dar până la urmă alții sunt cei care decid când va fi trasă rețeaua de distribuție și în zona localității Păltiniș. Oricum vom face diligențe și pe lângă autoritățile județene, vom discuta și cu parlamentarii de Caraș-Severin, astfel încât acest proiect să prindă viață cât mai repede“ a explicat edilul.

Nu este însă singurul lucru pe care îl putem face; mai avem depus un proiect pe AFIR, în valoare de 300 de mii de lei, prin care dorim să refacem iluminatul stradal în toată comuna. E vorba de aproximativ 400 de lămpi, de stâlpii necesari, de tot ceea ce e nevoie pentru un iluminat eficient și economic. E un proiect mai vechi care, din păcate a fost abandonat de vechile autorități și a trebuit să o luăm de la zero, să refacem totul. Banii vor veni prin Grupul de Acțiune  Locală, sperăm noi chiar în acest an“ – a mai declarat edilul comunei Păltiniș, Ioan Popovici.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei