„PMP este complet nemulțumit de modul cum funcționează această coaliție”, a declarat președintele partidului, Eugen Tomac. Prezent zilele trecute la Reșița, europarlamentarul a afirmat că în opinia sa doi dintre miniștrii Guvernului Ciucă ar trebui să plece. Este vorba de ministrul de Interne, Lucian Bode și de ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.
„Cred că dl ministru Bode trebuie să pună deasupra interesului personal, interesul țării. Într-o situație atât de sensibilă este mult mai potrivit să se retragă. Dacă cei din PNL cred că prioritatea noastră pentru Schengen mai poate fi salvată, trebuie să aibă o discuție cu domnia sa și să îi explice că vulnerabilitățile interne cântăresc și în negocierile externe”, a afirmat Eugen Tomac, făcând referire la scandalul de plagiat în care este implicat ministrul de Interne.
Pe de altă parte, liderul PMP susține că și ministrul de Finanțe ar trebui să își dea demisia, în primul rând pentru modul deficitar în care a transpus directiva Uniunii Europene privind supraimpozitarea companiile din energie, lucru care le-a oferit o portiță de scăpare respectivelor companii, care pot ataca ordonanța în instanță.
„Nu știu cum mai doarme domnia sa în condițiile în care ne explică cu o seninătate incredibilă cum Ministerul de Finanțe nu are pregătirea necesară pentru a transpune o directivă a Uniunii Europene cu o miză atât de mare. Fiecare român este afectat de consecințele produse de scumpirea energetică, de facturile foarte mari. În schimb, atunci când se crează instrumente pentru a putea ajuta populația vulnerabilă, exact Guvernul României nu știe să redacteze o ordonanță prin care să transpună în legislația noastră o directivă a UE. Lucrurile sunt foarte limpede prezentate în această directivă și faptul în sine că au fost interpretate greșit sunt convins că nu este o întâmplare. (…)
Faptul că s-au trezit după ce au emis această ordonanță care le oferă o portiță celor de la OMV să se adreseze în instanță și evident să câștige și încearcă un lucru inadmisibil, să spună că consultă Comisia Europeană ce să facă cu această ordonanță redactată prost, de parcă în această țară lumea nu știe să interpreteze circuitul documentelor. Consulți comisia înainte de a emite acest act normativ, nu după ce îl redactezi prost, le creezi pârghii prin care să poată câștiga în instanță și apoi în mod cinic te adresezi Comisiei. Iar răspunsul este evident, li se va spune că trebuie să o corecteze, iar în cazul în care nu vor nu corecta, vor încerca să paseze vina spre Bruxelles, ceea ce este inaceptabil, tocmai din acest motiv cred că ministrul de Finanțe ar trebui să aibă decența să își depună mandatul”, a mai afimat președintele PMP, Eugen Tomac.
Karina TINCUL
Popoviciu de la CJAS nu a fost prezent ?
Era cu banană la o combinație ?
@csm: Iar esti cu presupusul… Nene, daca stii ceva, da la politie, la dna, in presa.
E fain ca toata viata ta sa se invarta in presupuneri?
Acum vei spune ca si Popovici e zeul meu. Presupun si eu, ca am invatat de la cel mai bun in presupuneri. Pacat ca nu e si asta o meserie, ca te-ai fi descurcat de minune. :)))
”Cred că dl ministru Bode trebuie să pună deasupra interesului personal, interesul țării. …”
–
Statul de drept nu prevede procedural demisia (în interesul țării) la cerere (a altora), pe temei de credință (”cred”) și nici nu a precizat (petentul) interesul cărei țări îl invocă.
Aceste grave vicii procedurale pot fi de natură a atrage nulitatea cererii astfel formulate.
Nu?