Artele tradiţionale, mijloc de creştere economică?

a1

La această întrebare au încercat să răspundă preţ de nu mai puţin de 1 an, actorii principali ai proiectului ,,Concentrează-te pe artele tradiţionale, ca mijloc de creştere economică”, Fundaţia Activity pentru resurse umane şi dezvoltare durabilă, din postura de partener lider, partenerul transfrontalier –  Primăria Veliko Gradişte şi partenerul local – Primăria Moldova Nouă.

Valoarea totală a proiectului derulat prin programul IPA de cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, care a căutat să conştientizeze comunităţile în legătură cu valoarea manufacturii de tradiţie din regiunea de graniţă româno – sârbă – altfel spus Banatul Istoric, prin evidenţierea şi revitalizarea meşteşugurilor artizanale locale şi dezvoltarea abilităţilor creative ale populaţiei, a avut o valoarea de 167.110 euro, din care 142.043 euro (85%) a reprezentat contribuţia din fondurile UE iar 25.066 de euro (15%) co-finanţarea proiectului şi contribuţia partenerilor.

a2

Interesul în jurul artelor tradiţionale a semnificat, între altele, mai multe ateliere de lucru în care doritorii au învăţat olăritul, croşetatul, tricotatul, broderia, pictura pe sticlă.

Sala de conferinţe a Hotelului Rogge din Reşiţa a fost martora întâlnirii finale a partenerilor implicaţi, a concluziilor acestora dar şi a dezideratului neîmplinit, despre care ne-a vorbit managerul proiectului, profesor univ. Nadia Potoceanu, Preşedinte Fundaţia Activity:

ipLa rândul ei, Iasmina Petrovici, reprezentant al Primăriei Veliko Gradişte a declarat că proiectul s-a bucurat de un real succes, atât din punct de vedere al implementării acestuia, cît şi al modului în care acesta a prins în rândul comunităţii de acolo.

 Din partea primăriei Moldova Nouă, cuvântul partenerului local a fost adresat de Saşa Ocanovici, cel care a mulţumit tuturor celor implicaţi pentru experienţa memorabilă şi pozitivă pe care proiectul l-a însemnat pentru Moldova Nouă.

 Sergiu TABAN

a3

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei