Artiștii Petrică și Ramona Vița, Costel Pițigoi și Marian Duțu, în recital pe scena Teatrului de Vest din Reșița!

Ramona Petrica Vita Teatrul de vest

În plin anotimp primăvăratec, Teatrul de Vest din Reșița va găzdui joi, de la ora 18:00, spectacolul folcloric „Primăvară, primăvară, acum ce cânt iară“, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, o manifestare culturală ce se înscrie sub egida proiectului „Mândru mi-s că-s bănățean“.

Spectacolul îi va avea ca protagoniști pe membrii Ansamblului Semenicul al CJCPCT Caraș-Severin, orchestra Virtuozii Semenicului condusă de prof. Petrică Vița și un recital susținut de artista de referință a Banatului, Ramona Vița.

Sub bagheta lui Petrică Vița „Virtuozii Semenicului“ au pregătit câteva surprize precum suite culese de pe minunatele plaiuri bihorene, dar și partituri noi, ritmate din zona Banatului de Pustă dar și de acasă, din Banatul de Munte.

Din punct de vedere al interpretărilor instrumentale, în spectacol își vor da concursul instrumentiștii de marcă ai Banatului Petrică Vița, Costel Florea „Pițigoi“, Marian Duțu, Tudor Toma, Răzvan Vaida, Adrian Marinescu.

Întreaga manifestare artistică poate fi urmărită online, începând cu ora 18:00, pe pagina de Facebook Reper 24 sau pe pagina de Facebook a CJCPCT C-S.

Organizatori ai spectacolului „Primăvară, primăvară, acum ce cânt iară“ sunt Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Consiliul Județean Caraș-Severin și Teatrul de Vest din Reșița.

Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei