Atenție la ce cumpărăm și mai ales de unde cumpărăm în această perioadă!

1

Apropierea sărbătorilor pascale determină populația să se aprovizioneze mai mult decât în celelalte zile. La mare căutare sunt pasca și cozonacul, verdețurile, dar și ouăle, cașul și carnea de miel. Pentru a preveni apariția toxiinfecțiilor alimentare, în această perioadă când crește consumul unor produse specifice, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus o serie de măsuri pentru protejarea sănătății populației în primul rând. Directorul DSVSA Caraș-Severin, Pavel Borchescu explică:

Am intensificat controalele pentru a verifica condițiile de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate produsele de origine animală și non animală. DSVSA Caraș-Severin recomandă cetățenilor să achiziționeze produse alimentare numai din locuri sau spații autorizate, pentru că există garanția controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Dacă în timpul controalelor efectuate de inspectorii noștri se constată că nu sunt respectate condițiile igienico-sanitare și pentru siguranța alimentelor, în funcție de gravitatea abaterilor constatate se va suspenda activitatea unității respective până la remedierea tuturor deficiențelor“.

Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin, Pavel Borchescu, a mai adăugat că în funcție de problemele identificate se pot aplica sancțiuni contravenționale, iar produsele alimentare care pot constitui un pericol pentru sănătatea cetățenilor vor fi reținute a și dirijate către unități de neutralizare.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei