Atenție la colectarea deșeurilor! Amenzi de peste 17.000 de lei, aplicate la Reșița!

modelmic

Amenzi în valoare de peste 17.000 de lei au fost aplicate de reprezentanții Primăriei Reșița și ai Poliției Locale unor cetățeni care nu au respectat Regulamentul de Colectare al Deșeurilor pe raza municipiului Reșița.

Serviciul de Gospodărie Urbană și Mediu și Poliția Locală Reșița au desfășurat luna aceasta mai multe acțiuni de verificare a platformelor de colectare a deșeurilor municipale, dar şi de instruire corespunzătoare a persoanelor fizice şi juridice cu privire la obligaţia de respectare a măsurilor de precolectare separată a deşeurilor în recipientele asigurate de operator.

Mai multe spații de colectare a deșeurilor din diferite zone ale municipiului Reșița au fost supravegheate zilnic, fiind depistate zeci de persoane care au încălcat regulamentul de colectare al deșeurilor. 42 dintre acestea au fost și sancționate, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 17.500 de lei.

„Prin aceste acțiuni urmărim informarea cetățenilor referitor la obligațiile ce le revin privind colectarea selectivă a deșeurilor. Cu această ocazie au fost împărțite pliante ce conțin informații privind folosirea corectă a recipientelor distinct inscripționate și amplasate în spațiile special amenajate.

Totodată a fost verificat și modul în care operatorul de salubritate își îndeplinește obligațiile ce-i revin și s-au luat decizii pentru îmbunătățirea activității de colectare a deșeurilor, acolo unde a fost cazul.

Conform normelor în vigoare, Municipiul Reșița are obligația de a reduce cantitățile de deșeuri menajere, prin creșterea gradului de colectare selectivă până la un minimum de 50%/ an. Din cauza nerealizării acestui procent, în anul 2020 Municipalitatea a plătit, din bugetul local, penalități în cuantum de 349.395 lei (conform raportărilor din anul 2019)”, precizează reprezentanții Primăriei Reșița.

Acțiunile de verificare și informare vor continua până la sfârșitul acestui an.

modelmic

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei