18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

ATENȚIE! Mesaje virusate pe telefon, avertizează Poliția Română

Poliția Română atrage atenția că în această perioadă circulă o nouă modalitate de înșelăciune a infractorilor cibernetici. Utilizatorii de telefonie mobilă sunt avertizați să nu acceseze un link primit prin SMS și care redirecționează utilizatorul către site-uri compromise. Potrivit unui specialist, ar fi vorba de un atac cibernetic la scară largă.

Ați primit și dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu ați accesat acel link! Reamintim! Nu accesați link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsați înșelați! Vă rugăm să distribuiți acest mesaj și să le reamintiți persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online”, se arată în mesajul Poliţiei.

Și Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția asupra acestor SMS-uri. „Unii utilizatori au primit deja SMS-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise. Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare). Nu furnizați astfel de date la cerere, după accesarea unor link-uri provenite din surse dubioase”, transmit reprezentanții DNSC.

spot_img

Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a declarat la Antena 3 că ar fi vorba despre un atac cibernetic la scară largă și că multe persoane din România ar fi primit deja un astfel de mesaj. „Recomandăm tuturor să nu dea click pe acest link și să șteargă de îndată acest mesaj. Se pare că este un virus, un troian bancar, care este programat să extragă informații sensibile și să infecteze telefoanele utilizatorilor”, a afirmat acesta.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. … Se pare că este un virus, un troian bancar, care este programat să extragă informații sensibile și să infecteze telefoanele utilizatorilor”, a afirmat acesta.

    Să ”infecteze” conturile utilizatorilor la plăți cu telefonul, de unde să extragă, discret, ”tăițeii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei