ATENȚIE: Sirenele de alarmare în caz de dezastru vor porni în fiecare lună la Reșița!

modelmic+editorial

 

Începând cu această lună, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10 – 11, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va porni toate sirenele de alarmare în caz de dezastre.

 

Scenariile exercițiilor lunare vor evidenția tipurile de risc generatoare de situații de urgență, inclusiv pericolul atacului din aer, care impun alarmarea populației

Astfel, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, prin sirenele de alarmare publică de pe raza Municipiului Reșița va fi transmis unul din cele 4 semnale acustice de protecție civilă, în funcție de situația creată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Semnalele acustice de protecție civilă, pot fi:

ALARMĂ AERIANĂcompus din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele;

ALARMĂ LA DEZASTREcompus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele;

PREALARMĂ AERIANĂcompus din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele;

ÎNCETAREA ALARMEIcompus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

„La auzirea acestor semnale, vă rugăm să nu intrați în panică. În situații reale, semnalele acustice de protecție civilă vor fi însoțite de explicații cu privire la evenimentul creat și măsurile care se iau, atât prin mijloacele de înștiințare-alarmare, cât și prim mijloacele locale de mass-media”, explică autoritățile locale.

 

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei