18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Atunci când nu pierzi niciun meci și nu promovezi în Liga 2!

 

Ultimul meci al sezonului pentru rossoneri, cel din returul barajului final de promovare în Liga 2 cu CSC Dumbrăvița, s-a desfășurat miercuri, 8 iunie, pe stadionul din Valea Domanului. Partida decisivă pentru un întreg sezon avea toate premisele unui succes pentru reșițeni: terenul propriu, vremea perfectă, numărul spectatorilor prezenți în tribune alături de galerie.

Meciul a început sub semnul echilibrului și, la fel ca în meciul tur, cu un pressing agresiv al jucătorilor din Dumbrăvița. Oaspeții au și fragmentat în multe situații jocul, apelând la multe faulturi la mijlocul terenului. Reșițenii au intrat în jocul oaspeților, devenind nesiguri fie în preluări, fie în construcția fazelor, lipsind și inspirația la pasa decisivă. Intrările oaspeților, uneori la limita regulamentului, au produs și prima victimă în rândul rossonerilor: în minutul 36, Ștefan BĂRBOIANU nu a mai putut să reia jocul, fiind înlocuit cu Ionuț CIOINAC.

spot_img

Jocul a fost deschis, pe contre, dar mai prezenți în atac au fost oaspeții. Prima ocazie în contul reșițenilor a venit abia în minutul 43 când, după o lovitură liberă de pe partea dreaptă executată de către Sebastian VELCOTĂ, mingea ajunge la Mediop NDIAYE care reia cu capul, dar fără a pune probleme portarului oaspete, Cătălin TRIFON.

În repriza a doua reșițenii au început mai bine, având și o mare ocazie prin Mediop NDIAYE, în minutul 46, mingea șutată de acesta, de la marginea careului mare, mergând în transversală. Dar, în minutul 50, la o fază simplă desfășurată de oaspeți pe partea dreaptă și o nesincronizare în apărarea noastră, Dragan PAULEVICI reușește să centreze, Andrei FĂGĂRĂȘANU ratează reluarea, iar mingea ajunge la Andrei OLARU care, din colțul careului mic, reia pe jos, trimițând în plasă, cu toată opoziția lui Sebastian MICU și Ion VASLUIAN.

În acest moment reșițenii măresc ritmul de joc, dar nu reușesc să pună în pericol poarta apărată foarte bine de către Cătălin TRIFON. Oaspeții nu se retrag în apărare, rămânând în continuare în pressing în jumătatea noastră și contraatacând periculos.

În minutul 57 se produce o a doua schimbare în formația rossoneră, locul lui Sebastian VELCOTĂ fiind luat de către Călin CRISTEA.

Gazdele măresc presiunea la poarta celor din Dumbrăvița, dar nu reușesc să-și creeze ocazii de a înscrie golul egalizator. În același timp, jucătorii oaspeți încep să tragă de timp, fiind la adăpostul avantajului de un gol.

Ultimele schimbări în formația reșițeană se produc în minutul 69: Sergiu RIMOVECZ, Nicușor FOTA și Marian DRĂGHICEANU fiind introduși în locul lui Alexandru SIMA, Laurențiu BREȘNENI, respectiv Valentin LAZĂR.

În minutul 70, Mediop NDIAYE are  o nouă ocazie de a marca, după o pătrundere pe partea dreaptă a lui Marian DRĂGHICEANU, dar șutul său, de la aproximativ 8 m, este respins în corner de către un fundaș oaspete. Rossonerii au o nouă ocazie de a marca în minutul 79, la lovitura de cap a lui Sergiu RIMOVECZ, după un corner executat de către Călin CRISTEA. Pe fondul dominării reșițene, în minutul 82, la un contraatac pe partea dreaptă lansat de către Alexandru MARTINOV, acesta îi pasează pe partea opusă lui Andrei FĂGĂRĂȘANU care intră în careu, singur cu Sebastian MICU, iar șutul său este parat de către portarul reșițean.

Parada portarului nostru a prefațat acțiunea de la golul egalizator al reșițenilor: în minutul 86, după un aut executat de partea dreaptă, mingea ajunge la Mediop NDIAYE, la marginea careului mare, care îi întoarce lui Marian DRĂGHICEANU, iar șutul acestuia trimite mingea cu boltă în colțul lung al porții apărate de către Cătălin TRIFON trimițând meciul în prelungiri și aducând speranțele promovării pentru rossoneri!

Deși oaspeții acuzau probleme fizice și era momentul unui asediu la poarta lui Cătălin TRIFON, în prima repriză a prelungirilor reșițenii parcă le-au permis celor din Dumbrăvița să revină în joc ba, mai mult să și contraatace periculos. În cea de-a doua repriză a prelungirilor, același Marian DRĂGHICEANU putea înscrie și aduce victoria și promovarea, dar aflat singur cu portarul, în locul unui șut direct a preferat încă un dribiling.

La loteria loviturilor de la 11 m au câștigat cei de la Dumbrăvița, care au marcat de patru ori, prin Andrei FĂGĂRĂȘANU (0-1), Răzvan GHINESCU (1-2), Andrei OLARU (2-3) și Luchian GOLOGAN (2-4), iar reșițenii doar de două ori, prin Ionuț CIOINAC (1-1) și Marian DRĂGHICEANU (2-2), șuturile lui Călin CRISTEA și Valentin MUNTEANU fiind apărate de către Cătălin TRIFON, omul meciului.

Astfel s-a scris istoria sezonului 2021 – 2022 și munca reșițenilor de un de zile. Deși nu au pierdut niciun meci, din cele 31 jucate, nu au reușit să promoveze în Liga 2!

Reşiţenii au abordat jocul în următoarea formulă: Sebastian MICU – Alexandru SIMA (min. 69, Sergiu RIMOVECZ), Antonio MANOLACHE, Ștefan BĂRBOIANU (min. 36, Ionuț CIOINAC) – Valentin MUNTEANU, Laurențiu BREȘNENI (min.  69, Nicușor FOTA), Amir JORZA, Ion VASLUIAN – Valentin LAZĂR (min. 69, Marian DRĂGHICEANU), Mediop NDIAYE, Sebastian VELCOTĂ (min. 57, Călin CRISTEA).

Pe bancă au luat loc şi: Cristian ZIMMERMANN – Iulian CIUBOTARU, Andrei MURA, Alexandru NEGRU.

La finalul meciului Dan ALEXA, antrenorul principal al rossonerilor, a declarat: Din păcate, deşi nu am pierdut niciun meci un an de zile, nu am reușit să promovăm. E foarte greu când ajungi la un asemenea joc decisiv, am ratat din situații incredibile, mingea n-a intrat în poartă. Am ratat de trei-patru ori singuri cu portarul, am avut şi o bară. E frustrant, pentru că un an de zile noi nu am pierdut; chiar și după jocul de azi nu am pierdut pe teren, dar formatul competiției e de așa natură încât poți să nu promovezi. Felicit Dumbrăvița pentru efortul depus, e o echipă cu mare ambiție şi cu un antrenor foarte bun, le urez baftă în noul sezon. Nu știu ce urmează acum pentru Reșița, e un moment greu pentru fiecare, jucătorii plâng în vestiar. Asta este. Din păcate, nu am câştigat astăzi și nu am reușit promovarea. Deși, din punctul meu de vedere, o meritam cu prisosință, pentru meciul de azi și pentru întregul sezon.”

Miruna MIHANCEA     

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Bobar,un nepriceput.
    De ce il mai sustineti d-nule primar Popa??
    A retrotrogradat echipa in sezonul trecut si acum a ratat promovarea.
    Ce trebuie sa mai faca pentru a-si dovedi nepriceperea?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei