fbpx
30.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Au fost înlocuite grinzile fisurate la podul din centrul Reșiței!

Lucrările la podul din centrul Reșiței și implicit la proiectul de reintroducere a tramvaiului avansează. La finalul săptămânii trecute, angajații PORR au finalizat montarea noilor grinzi.

După cum se știe, mai multe grinzi ale podului au trebuit înlocuite pentru evitarea unei tragedii, după ce s-a descoperit că vechile grinzi prezentau fisuri. A fost un proces destul de anevoios, neputându-se interveni cu utilaje grele pentru a nu fisura și alte grinzi. Dar, în cele din urmă, după decopertarea zonei și izolarea grinzile fisurate, muncitorii au trecut la extragerea acestora și ulterior la montarea noilor grinzi, proces finalizat la finalul săptămânii trecute. Conducătorii auto așteptă acum cu nerăbdare finalizarea lucrărilor în zonă și reluarea circulației pe pod, închisă în urmă cu câteva luni.

Primarul Ioan Popa preciza la momentul închiderii circulației, că devierea traficului din zona centrală va fi ultima astfel de restricție majoră din cadrul proiectului tramvai. De altfel, edilul declara că implementarea proiectului a permis identificarea grinzilor fisurate ale podului și a condus, practic, la evitarea unei tragedii.

„Restricție de la podul de la Doman sau de la Nera, dacă vreți, este cauzată de schimbarea acelor grinzi de pod, dar și de reabilitarea completă a podului. Adică, se reface structura, cu staturi de hidroizolație și așa mai departe. Nu vor mai fi în viitor alte restricții majore sau importante în oraș. Erau câteva grinzi fisurate, adică secționate, fierul nu mai exista acolo. Celor care mai comentează că nu trebuia tramvai, că trebuia troleibuz, că trebuia autobuz electric, le reamintesc că din proiectul de tramvai, o bună parte, aproape o cincime din valoare este modernizarea și reabilitarea podurilor de la Intim, Doman, Bârzava. Dacă nu făceam acest proiect, nici nu identificam aceste grinzi care puteau să se prăbușească în orice moment cu un autobuz de călători sau doamne ferește, cu cine știe cine”, afirma, la momentul respectiv primarul Ioan Popa.

Karina TINCUL

 

13 COMENTARII

 1. Bagă-l pe prost în seamă și îi dai putere. Bine că nu te-am votat dar îmi place că ai tupeu jegos să te răstești la cei care te-au reales la al enșpelea congres. Superb!!Nimeni să nu aibă nimic de vociferat doar eu lez majestatea mea Popa recte Fidea de Zanzibar

 2. Resitei ii lipsea tramvaiul și chelului îi lipsește tichia de mărgăritar. Acu că tramvai o să fie, chel avem, mai tichia mai trebuie găsită și îl vom încorona pe acest bezmetic dictator pe veci. Aveți grijă ce vorbiți că va prinde bisnitarul pe la vreo terasa și va umfla ochii. Partea proasta cu impertinentul e că dacă își găsește nașul care să-i umble la mutra aia tamponata, da fuga la miliție sa plângă că e agresat. Când am văzut scorul alegerilor rămâne o singura concluzie. Ne merităm soarta.

  • Popovici, te rog sa iti pui compresa sterila pe buba ta de pierzator, a trecut deja o saptamana de la alegeri si iti plangi deja si viitoarea campanie electorala, ori mergi la Gataia, am inteles ca vara este minunat, pentru cei ca tine.

  • Excelent și bine zis. Din păcate prostacii lui de partid, ăia cu limba în dodou lui vor sări să scheaune ca hienele în călduri de marea grijă pe care o duc șefului bișnițar afacerist Rommel Popa.

 3. Tu ori ești prost ori ești prost , una din două sau poate ești foarte roșu și faci parte din Consiliu.
  Ani de-a rândul îi veți mulțumi lui Popa că a existat că primar.

  • Stai liniștit ți-au mărit tarifele la apă și gunoi, mulțumeștei lui Popa Rommel în cârdășie cu penalul în libertate Filipescu el Negro și cârnații de Bratner. Mulțumim Ismail, mulzumim 👃😂😂😂

 4. Ciudosii de la PSD ce sa mai zica acum
  Rabufnesc pe orice tema
  Si cum scrie mai sus Alexandru SUNT PROSTI rau de tot dar asta e mentalitatea comunista si nu i poate schimba nimeni
  NU TREBUIE BAGATI IN SEAMA !!!

 5. Măi trepădușilor care tot comentați aiurea, ar trebui redacția sa va interzică sa scrie-ti aici toate mizerile că mulți habar nu aveți măcar sa scrie-ti corect dar vă dați mari isteți. Când vă întâlniți pe strada cu omul asta ar trebui sa ii pupați mâinile că face pentru orașul nostru ce nu a făcut toți primari din 89 până încoace și a schimbat fața orașului și a făcut partie de schi și locuri de muncă și piste de biciclete și vouă tot nu va convine că a-ti uitat cum a fost când a-ți votat cu Stepanescu. Sa va fie rușine că omul asta putea sa steie binemersi la Ibița sau la Dubai sa beie cocteil sau șampanie și să nu-i pese că oricum are bani da el din contra a rămas să vă facă bine la toți să fie orașul frumos numa voi nu vedeți asta că aveți ceață pe ochi și pe creer. Sa nu vă mai lase sa scrie-ti aiurea că nu trebuie toți inculți sa vă dați cu părerea daca nu va pricepeți și nu vedeți cât sa făcut. Rușine și doamne ajută.

  • Taci bă, șeful inculților, pupă tu ce vrei la toți dacă nu îți place,expertule.Ai și barbă, ochelari și gleznuțe ?

 6. Ați văzut cum rânjește mare meneger brunetul Filipescu? Acuma că s-au reparat după el toate porcăriile pe care le-a făcut prin oras rânjește omul liniștit și va scumpește apa sa vă băgați mințile în cap. 15 lei metru cub de la 1 iulie, cel mai scump tarif din țară, cu complicitatea lui macaroană și a consiliului local care au votat pentru. Lasă că nu ne mai spălăm și o să mergem toti cu tramvaiul să vedeți ce distracție o să fie.

 7. Scrieti fratilor si despre reteaua POPA-FILIPOIU in directa legatura cu fostul general Coldrea. Presa nationala voieste deja. Cum s-au furat bani de anvelopari si afacerile cu firma ROMELECTRO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei