fbpx
-1.3 C
Reșița
vineri, 27 ianuarie 23

Aurul verde la… control

Unul dintre cele mai împădurite județe din țară, Caraș-Severinul pierde anual zeci și zeci de hectare de pădure din cauza defrișărilor ilegale, a tăierilor masive cu sau fără aprobare. Seizări sunt multe, fie oficiale, fie doar la stadiul de constatare a faptului că a mai apărut o „poieniță“ plină de buturugi.

Fenomenul defrișărilor ilegale există și chiar dacă nu a atins proporțiile jafului care se înregistrează în alte zone din țară, continuă să fie un fenomen prezent. Consecințele nu are rost să le mai amintim: inundații, alunecări de teren, schimbări climatice, distrugerea infrastructurii rutiere, lipsa reîmpăduririlor, având ca efect imediat îmbogățirea unora.

Controale se fac la nivelul regionalei Gărzii Forestiere, dar este imposibilă acoperirea unor zone atât de întinse, multe dintre ele controlate de rețele de tip mafiot, care beneficiază de cele mai multe ori de protecție la nivel înalt. Poate tocmai de aceea și dorința unora de a schimba conducerea Gărzii Forestiere care deranjează atunci când își face treaba.

spot_img

În perioada 1-11 februarie 2022, reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliție Județene – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, au efectuat verificări pe raza județelor Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin.

„Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 54 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 136.000 lei și confiscarea unui volum total de 17,32 mc material lemnos din diferite specii“, a declarat pentru Reper24, Aman Ienea, șeful Gărzii Forestiere Regionale Timișoara.

Este foarte posibil ca acesta să răspundă în curând solicitării noastre de a fi prezent la o emisiune live, pentru a vorbi despre ceea ce se întâmplă în pădurile din Caraș-Severin, dar și în cele din zona de vest a țării. Țineți aproape!

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei