Austria a emis o alertă de călătorie pentru România! Două săptămâni de carantină sau dovada unui test negativ la intrarea pe teritoriul austriac

modelmic

România se numără printre cele trei țări pentru care Guvernul de la Viena a emis astăzi avertizări de călătorie, din cauza evoluției negative a pandemiei de coronavirus. Celelalte două țări vizate de austrieci sunt Bulgaria şi Republica Moldova.

Astfel, orice persoană care sosește din cele trei state trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ (la COVID-19), au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă.

Vă rugăm nu călătoriți în aceste țări. Acesta este apelul nostru urgent întrucât pe de-o parte vă periclitați propria sănătate și de cealaltă vedem tot mai multe cazuri importate din țările respective”, a afirmat Sebastian Kurz.

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia.

Cetățenii austrieci aflați acum în România, Bulgaria sau Republica Moldova sunt sfătuiți să părăsească imediat țara respectivă.

foto: oradesibiu.ro

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei