fbpx
30.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Austria nu aude, nu vede, dar acuză!

Posibilitatea Austriei de a fi Gică contra în problema admiterii României în spațiul Schengen ne privează pe noi, ca români de o serie de facilități atât la tranzitarea frontierei de stat, atunci când călătorim spre țările UE dar, mai ales la transportul de mărfuri peste graniță: cozi interminabile, aglomerație mai ales în sezonul estival, nervi întinși la maxim și bani pierduți.

Se pare că Austria adoptă politica struțului; cu capul bine înfipt în nisip nu aude, nu vede și reacționează altfel decât o cer chiar directivele Uniunii Europene. Pe zona de vest a țării polițiștii de frontieră scotocesc tot ce mișcă și mai ales, tot ce se ascunde și încearcă să ajungă ilegal în vest. Recent, 5 cetățeni străini au fost opriţi din tentativă lor de trecere ilegală a frontierei

Poliţiştii de frontieră au depistat patru cetăţeni din Bangladesh și un afgan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Aceștia au fost găsiți la aproximativ 50 m de frontieră în interiorul țării, pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare.

Polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din
România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în diverse țări din vestul Europei. Acum se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Dan AGACHE

12 COMENTARII

 1. Se pare că Austria … reacționează altfel decât o cer chiar directivele Uniunii Europene.

  De parcă Ro ar reacționa conform directivelor, regulamentelor și ratificărilor angajate …
  Un exemplu:
  Regulamentul UE nr.168/2013, art.6, pct.(3), prin care: ”Statele membre nu interzic, nu limitează și nu împiedică … punerea în exploatare a vehiculelor, sistemelor, componentelor … din motive legate de aspecte privind construcția sau funcționarea lor …”
  Sigur că nu statul interzice, limitează și împiedică ci … doar funcționarii acestuia.

  • Nici o grijă nu o sa ne întreacă. Uitati-va la ce fac in Europa persoane având acte românești.

 2. Cel mai mare criminal din lumea asta sa născut i Austria, Hitler iar caracterul austriecilor nu are cum sa fie altfel,dacă ești român și te oprește la control poliția te tine 5 ore….,eu zic când prindeți austrieci prin Romania datile bătaie că la hoții de cai

 3. Austria se opune pentru că poate. În comisii, în consiliul UE,în Parlamentul european România prin aleșii ei plătiți cu zeci de mii de euro din banii românilor și cu salariul minim pe economie, s-au opus vreodată intereselor Austriei ? NU pentru că majoritatea celor care ne reprezintă în instituțiile europene au dublă comandă. Cu câteva excepții, nu am văzut o majoritate românească de demnitari europeni sau din România „să-și rupă cămașa după ei” de revoltă sau indignare că Austria își bate joc de noi. In toată ecuația asta reprezentanții noștrii sunt cei mai vinovați. Când au început mișcările de boicotare a intereselor economice austriece din Romania, slugoiul principal a îndemnat populația și firmele s-o lase mai moale. No comment.

 4. How to stay in romaniya becous heare all the company are fake they are note paying our selary. I work here 4 month but they are give me only 2 hundred uro. And not yeat.Now you tel me how cane i eat how cane i surbyb here and also i have lone in my country how i paid this. If you want to keep all the people before you want to solb all this compani problem after you can control your border.

  • Traduc:
   Cum să stai în România pentru că auzim că toate companiile sunt false, nu ne plătesc salariul. Lucrez aici 4 luni, dar îmi dau doar 2 sute de euro. Și nu chiar acum. Acum spune-mi cum pot să mănânc, cum să supraviețuiesc aici și de asemenea sunt singur în țara mea, cum am plătit asta. Dacă doriți să păstrați toți oamenii înainte de a rezolva această problemă a companiei, după ce puteți controla granița.

 5. Dacă Romania nu este în stare să se opună inganfatilor din Austria așa ne trebuie, nu ne vreți în Schengen nici noi nu vă mai vrem, afară cu toate firmele austriece, dar cum probabil dacidentii din Romania au luat mită serioasă nu vor face nimic!!!!

 6. Nu este doar Austria ,sunt multe state dar ea a fost scoasă la innaintare in conjunctura actuala! Din nefericire regula jocului pe care noi o îndeplinim de peste 10 ani este înlocuită cu cea economică unde deja deranjam…nu vom fi acceptați așa ușor atâta timp cât politicienii noștrii sunt argații lor,dar nici nu ne pare rău că granita asta ne țin copii acasă ocrotindu ne de traficanți ,proxeneți …pedofili cât și puțină evaziune fiscală!

  • Da, Olanda s-a retras discret din opoziție în favoarea Austriei, și asta de când tăițelu’ a cumpărat autobuze 2-nd și mai nou flori perene (de la ei).
   Iaca, după ce îi plătește pe cei de la PORR, dacă nu le trage și lor o ”țeapă” în stil macaronar, mai vedem …

 7. Trebuie introdusă pedeapsa cu moartea trădătorilor de urgență închiderea granitelor, prinși și executați cu alai, întotdeauna trădătorii au fost pedepsiți, nu trebuie lăsați să scape. Confiscarea averilor celor ce au trădat patria. Toți trădătorii au pensii speciale, deja sau ales singuri,lista de plată este lista lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei