Primele autobuze şcolare din judeţ, la Bozovici şi Sasca Montană

modelmic

Comunele Bozovici şi Sasca Montană sunt primele din judeţ care beneficiază de noile autobuze şcolare cu 28 de locuri achiziţionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Guvernul continuă şi în 2015 procedura de achiziţie a mijloacelor de transport destinate elevilor din zonele rurale. Astfel, după ce anul trecut au fost livrate 500 de microbuze 16+1 în toată ţara, pentru prima tranşă din 2015 au fost achiziţionate 100 de autovehicule cu capacitate mai mare, 28+2. Două dintre acestea au ajuns şi în Caraş-Severin, ca urmare a propunerilor înaintate de Prefectură, după ce a fost analizate nevoile elevilor din judeţ. Primele comune care beneficiază de noile autobuze sunt Bozovici şi Sasca Montană, unde zeci de elevi trebuie să parcurgă zilnic şi 50 de kilometri pentru a ajunge la şcoală.

În cadrul aceleiaşi proceduri de achiziţie au mai fost contractate alte două loturi de autovehicule, mai exact 300 de microbuze cu 16+1 locuri şi 65 de microbuze tip 16+1 pentru cluburile sportive şcolare.

În prezent, MDRAP are în derulare o a treia achiziţie, pentru încă 1016 autovehicule. În acest fel, se estimează că, în total, 1981 de microbuze vor circula la nivel local, în acest an, în folosul celor 130.000 de copii din unităţile beneficiare.

Reamintim că, în luna septembrie a anului trecut, au primit microbuze şcolare zece comune din Caraş-Severin Coronini, Gârnic, Berlişte, Cornereva, Naidăş, Pojejena, Teregova, Turnu Ruieni, Cărbunari şi Zăvoi, iar alte două astfel de autovehicule au fost repartizate în luna iulie la Eftimie Murgu şi Ciuchici.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei