„Avem medicamente, avem echipamente și vom avea curând și aparat de testare funcțional“

a

Managerul Spitalului Municipal din Caransebeș dr Gheorghe Borcea infirmă știrile alarmiste apărute în presa cărășeană, afirmând că la această oră în farmacia spitalului există stoc de medicamente necesare pacienților cu Covid – 19 pentru cel puțin 10 zile:

Medicamentele prevăzute în protocoalele Ministerului Sănătății pentru patologia Covid, se află în Farmacia spitalului într-o cantitate îndestulătoare pentru aproximativ o săptămână – 10 zile, dacă vom funcționa cu afluxul acesta de pacienți. Avem de asemenea de ordinul miilor halate de unică utilizare, până la o mie de combinezoane, avem măști chirurgicale și măști tip FPP2, viziere, altfel spus avem echipament de protecție pentru personalul care deservește pacienții Covid“.

O veste bună a venit de la managerul spitalului din Caransebeș în ceea ce privește aparatura de testare a pacienților suspecți de infectare cu Sars-Cov2:

Într-o zi sau două se va pune în funcțiune aparatul care face imunoglobuline și cantitativ; acesta este ceva între depistare globulelor de până acum și PCR și aparatul acela PCR-real time care a fost inaugurat de multe ori până acum dar nu a funcționat niciodată, avem promisiunea că în această săptămână vom primi reactivii. Este un aparat modern și mulțumesc celor care s-au îngrijit ca acest aparat să existe încă de acum 3 luni la spitalul nostru. El nu este de capacitatea celui de la Reșița și nu va putea să producă câteva sute de analize pe zi ci doar câteva zeci“ – a mai precizat dr Gheorghe Borcean.

Vă reamintim acest aparat a fost achiziționat de Primăria municipiului Caransebeș în perioada în care manager era Adrian Cican dar care nu a funcționat niciodată din cauza lipsei de pe piața europeană a testelor necesare depistării infecției cu coronavirus.

Sursă foto:digi24.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei