Aventură în natura sălbatică

 Aventură

30 de tineri participă în acesta zile tabăra ”Aventură în natura sălbatică” ce are loc la Sasca Montană în județul Caraș-Severin, în cadrul proiectului Sălbăticia din Carpaţi, bogăție pentru oameni

Tabăra, organizată de WWF Romania, are ca obiective educarea tinerilor pentru a înțelege conceptul de sălbăticie și facilitarea de experiențe unice în natură pentru ca aceștia să o aprecieze și să descopere beneficiile unui cadru natural cât mai puțin afectat de activități umane neresponsabile.

“Este esențial ca proiectul Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni pe care îl implementăm în zona Carpaților de sud-vest să genereze rezultate pe termen lung, iar acest lucru se realizează și prin implicarea generației care urmează,” a precizat managerul proiectului, Raluca Crista.

Este o tabără de aventură cu activități de cățărare și coborâre pe corzi, jocuri în natură, drumeție prin Cheile Nerei și tabără de corturi; 5 zile pline de aventură și distracție în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, a precizat Cătălin Gavrilă, responsabilul de activitățile educative din tabără.

Participanții provin din zonele ariilor protejate Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, Parcul Național Cheile Nerei–Beușnița, Parcul Național Retezat, Parcul Național Domogled–Valea Cernei și Parcul Natural Porțile de Fier. Pentru toți participanții tabăra este gratuită, cheltuielile fiind suportate de către organizatori, respectiv WWF prin programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei