Avertizare ANM! „Ploi” de coduri pentru acest sfârșit de săptămână în județul Caraș-Severin!

 

cploi

ANM anunță o serie de avertizări meteorologice pentru acest sfârșit de săptămână. Începând chiar de astăzi avem o atenționare de cod galben valabilă în intervalul 17.07.2020 ora 14:00 – 19.07.2020 ora 22:00, pe harta ANM fiind inclus și județul Caraș-Severin. Între orele 14:00 – 21:00 se preconizează instabilitate atmosferică temporar accentuată. Zone afectate sunt județele CS, HD și zonele de munte aferente jud. TM, AR, BH.

1

În intervalul menționat, în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 35…45 l/mp.

Atenționarea de cod galben se prelungește și în intervalul 17 iulie, ora 21:00 – 18 iulie, ora 09:00, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică temporar accentuată. Zone afectate: jud. BH, AR, TM, CS, HD.

În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

De la ora 23:00 partea de Vest a țării intră sub avertizare de cod portocaliu până sâmbătă, 18 iulie, ora 09:00. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate. Zone afectate: jud. TM, AR, CS și zona de munte din sudul județului HD.

2

În Banat, sudul Crișanei și vestul Olteniei și al Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 30…40 l/mp și, izolat, 50…60 l/mp.

Nu scăpăm de coduri nici duminică, în intervalul 18 iulie, ora 09:00 – 19 iulie, ora 22:00 județul trece din nou sub avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în acest interval, în vestul, sud-vestul și centrul țării, precum și în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și, izolat, grindină. Zone afectate: jud. BH, AR, TM și CS. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 15…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Din 18 iulie, ora 09:00 – 19 iulie, ora 22:00 reintră avertizările de cod portocaliu cu fenomene vizate caracterizate prin cantități de apă însemnate. Zone afectate: jud. HD și zonele de munte ale jud. BH, AR, TM și CS.

3

În Oltenia, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și vestul Carpaților Meridionali, 70…90 l/mp.

 

Lorena POENARU 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei