Bani europeni pentru alte patru noi investiții în Caraș-Severin, prin ADR Vest, într-o singură săptămână!

adr

Patru noi contracte de finanțare în cadrul Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 au fost semnate în această săptămână în Regiunea Vest, județul Caraș-Severin.

Un nou proiect cu finanțare europeană a fost contractat, prin Regio-POR, la Teregova: „Reabilitare, modernizare și dotare Liceul Tehnologic Sf. Dimitrie, Teregova” prin care sunt prevăzute intervenții ample la corpurile de clădire ale liceului: izolarea termică a pereților exteriori, a planșeului spre pod și a plăcii pe sol; înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie eficientă energetic, tâmplărie PVC cu sticlă termoizolantă, precum și a tâmplăriei interioare; refacerea șarpantei din lemn, respectiv înlocuirea elementelor degradate și înlocuirea învelitorii cu țiglă nouă ceramică pe întreaga suprafață a acoperișului; recompartimentări interioare; refacerea finisajelor; înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare și termice; racordarea la rețeaua de canalizare menajeră existentă în localitate; montarea unei centrale termice; montarea de becuri economice; amenajarea curții interioare; dotarea cu mobilier și echipamente specifice; amenajarea de grupuri sanitare noi, inclusiv pentru persoane cu dizabilități; realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Astfel că, 350 de elevi vor beneficia de infrastructura modernizată.

Valoarea totală a investiției este de 5.471.610 lei, din care 5.362.178 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Perioada de implementare este de 24 de luni.

1

O nouă investiție din bani europeni, menită să le facă viața mai bună locuitorilor din Moldova Nouă vizează modernizarea vechilor școli și a infrastructurii publice fiind semnat contractul de finanțare pentru proiectul privind „Îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii orașului Moldova Nouă din zona adiacentă Școlii Gimnaziale Sofia Arcan”.

Va fi reabilitată, modernizată și dotată Școala Gimnazială „Sofia Arcan”, iar investiția cuprinde inclusiv construirea unei clădiri cu destinația de bazin de înot (749 mp suprafață construită).

La clădirea școlii (1.890 mp) sunt prevăzute: termoizolarea pereților exteriori și a planșeelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie performantă cu ramă din PVC, înlocuirea șarpantei și a tablei actuale cu o învelitoare de țiglă, refacerea instalațiilor de încălzire, electrice și sanitare, montarea de panouri solare, reparații interioare și exterioare, dotarea cu mobilier și echipamente specifice.

De asemenea, vor fi refăcute și modernizate străzile Traian Vuia, Mihai Viteazu și aleea de acces către piață în zona adiacentă școlii, cu toate componentele lor – drumuri, trotuare, spații verzi, parcări, vor fi amenajate noi alei carosabile, trotuare și locuri de parcare.

Valoarea totală a proiectului este de 14.438.914 lei, din care 14.092.296 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii. Durata de implementare este de 27 de luni.

2

Tot la capitolul modernizare școli se pregătește reabilitarea și modernizarea școlii din cadrul Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” din orașul Moldova Nouă.

Prin implementarea proiectului se vor repara două terenuri sportive, de baschet și de tenis, cu o suprafață de 1.013 mp, care vor fi totodată împrejmuite.

De asemenea, se va construi și o sală de sport pe o suprafață de 618,61 mp.

În ceea ce priveşte clădirea actuală a şcolii, sunt prevăzute: refacerea finisajelor interioare, a pardoselilor din casa scării, a holurilor și grupurilor sanitare, înlocuirea parchetului existent cu parchet triplustratificat de trafic intens, înlocuirea ușilor interioare și dotarea cu mobilier şi echipamente specific.

Valoarea totală a investiţiei este de 9,42 milioane lei, din care 9,23 milioane lei finanţare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii școlare.

Perioada de implementare a proiectului este de 28 de luni.

3

La Rusca, comuna Teregova, din județul Caraș-Severin, va fi reabilitată și dotată Școala Gimnazială Rusca (Școala Nouă) Teregova.

Sunt prevăzute următoarele tipuri de intervenții: reabilitarea termică a clădirii școlii, dotarea cu panouri solare, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu ferestre termoizolante, reparații și înlocuiri ale trotuarelor din jurul clădirii, înlocuirea instalației sanitare și termice, refacerea sitemelor de apă și canalizare, realizarea de grupuri sanitare, precum și accesibilizarea spațiilor pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Curtea va fi amenajată cu zone din tartan, destinate activităților sportive, zone de recreere și alei pietonale. De asemenea, școala va fi dotată cu mobilier și dotări specifice.

60 de elevi se vor bucura de infrastructura școlară modernizată în urma unei investiții totale de 2,69 milioane lei. Valoarea finanțării nerambursabile este de 2,09 milioane lei, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni.

4

Lorena POENARU

 

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei