fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Bani în plus la pensie! A fost adoptată legea inițiată de parlamentarul cărășan Jaro Marșalic!

„Bani în plus la pensie pentru aproximativ 300 de români”, este vestea bună adusă românilor și implicit locuitorilor județului chiar de către parlamentarii cărășeni.

Legea privind sistemul unitar de pensii publice a fost inițiată de către deputatul liberal de Caraș-Severin, Jaro Marșalic și susținută de colegul său liberal, Dumitru Rujan.

Persoanele care desfăşoară activităţi în turnătoriile de oţel, fontă, aliaje neferoase, precizie şi cuzineţi, precum şi forje vor fi încadrate în categoria de locuri de muncă în condiții speciale, sectorul de mașini.

spot_img

Printr-un amendament depus și adoptat, aproximativ 300 de persoane vor beneficia de bani în plus, la pensie.

Totodată, se preconizează şi asimilarea ca stagiu de cotizare în condiţii speciale de muncă, a perioadei anterioare datei de 1 aprilie 2021, în care salariaţii au desfăşurat activităţi în sectorul construcţii maşini, în locuri de muncă încadrate conform legislaţiei anterioare în grupa I de muncă”, declară deputatul liberal de Caraș-Severin, Dumitru Rujan.

Legea prevede recalcularea pensiilor, la cerere, pentru persoanele cu drepturi de pensie deja stabilite, care dovedesc stagii de cotizare realizate în activităţile desfăşurate în sectorul construcţii maşini, în locuri de muncă încadrate anterior datei de 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă şi asimilate condiţiilor speciale de muncă.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ” … aproximativ 300 de persoane vor beneficia de bani în plus, la pensie”…”

    Iată +300 de voturi din noi pensii speciale, pentru inițiator.
    Persoanele care desfăşoară activităţi în fostele turnătorii de oţel, fontă, aliaje neferoase sau alte ”turnătorii”, nu beneficiază de nimic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei