Bătălia de la Primăria Caransebeş, câştigată de elevi

modelmic

Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei municipiului Caransebeş a găzduit joi, 26 octombrie, festivitatea de premiere a participanţilor la prima ediţie, organizată în municipiu, a manifestării intitulate generic „Bătălia cărţilor”. La manifestare au luat parte primarul Felix Borcean, viceprimarul Marius Isac, directorul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” din Reşiţa, Clara Constantin, bibliotecari, cadre didactice, părinţi şi, mai ales, foarte mulţi elevi.

Mircea Moscovici, directorul Bibliotecii Municipale „Mihail Halici” şi totodată amfitrionul acestei manifestări, a spus că această primă ediţie a „Bătăliei cărţilor” desfăşurată la Caransebeş a depăşit toate aşteptările organizatorilor, anunţând şi faptul că, în acest an, numărul cititorilor a crescut cu aproximativ o treime faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar acest lucru se datorează tocmai interesului generat de această acţiune.

Directorul Bibliotecii Municipale „Mihail Halici” a adăugat că, datorită acestui fapt, organizatorii, sprijiniţi de Primăria şi Consiliul Local Caransebeş, au hotărât să acorde cele mai importante premii din istoria concursurilor derulate de această instituţie.

Primarul Felix Borcean s-a referit la faptul că această premiere consistentă se datorează interesului arătat de elevi pentru lectură. „Lucrul acesta îmi dovedeşte că îi contraziceţi constant pe cei care spun că această generaţie nu mai citeşte. Niciodată n-am fost de acord cu această afirmaţie. Faptul că, astăzi, sunteţi atât de mulţi, îmi dovedeşte încă o dată că sunteţi o generaţie frumoasă, cu preocupări nobile, şi vă îndemn să continuaţi această îndeletnicire şi să atrageţi alături de voi cât mai mulţi colegi. Şi vă mulţumesc că citiţi!”, a spus edilul municipiului.

„Am aflat puţin mai devreme că astăzi este Ziua Fericirii. Este o zi în care eu, una, sunt extrem de fericită să întâlnesc atât de mulţi tineri frumoşi şi pasionaţi de lectură. Noi, la Reşiţa, suntem la cea de patra ediţie a acestui concurs, şi vă mărturisesc că nu am avut până acum un număr atât de mare de participanţi. Prin urmare, vom încerca să-i impulsionăm, vorbindu-le şi celor de la Reşiţa despre această performanţă a voastră”, a spus Clara Constantin, directorul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157665478343429″]

Apoi, timp de mai bine de o oră, elevii şi-au prezentat, în cele mai inedite moduri, cartea preferată şi au răspuns la întrebări.

Din 77 de elevi înscrişi în concurs, toţi cei 42 care au participat la această acţiune au fost răsplătiţi cu premii constând în diplome şi cărţi. Juriul, alcătuit din cadre didactice de la principalele instituţii de învăţământ din municipiu, bibliotecari şi formatori de opinie, respectiv Oana Anton, Ana Borcean, Ana Paica, Maria Frenţiu, Sorina Jurj, Mihaela Pral, Simona Ţimonea, Ariana Covaci şi Emanuela Jurca, a acordat următoarele premii: la copii (11-13 ani), Ecaterina Manole – cea mai bună fişă de lectură, Denisa Oprea, cele mai bune zece fişe de lectură, şi Constantin Benec, Cititorul anului, toţi trei fiind elevi ai Colegiului Naţional „C.D. Loga”; la adolescenţi (14-18 ani), Adriana Coman, Colegiul Naţional „Traian Doda” – cea mai bună fişă de lectură, Dariana Stancu, Colegiul Naţional „Traian Doda”, cele mai bune zece fişe de lectură, iar Alexandru Cherşa, de la Colegiul Naţional „C.D. Loga”, a fost declarat Cititorul anului la această categorie de vârstă.

Activitatea s-a desfăşurat sub patronajul Primăriei şi Consiliului Local Caransebeş.

Cosmin VLAD

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei