17.7 C
Reșița
miercuri, 04 octombrie 23

Bătălia pentru ciolan, din haznaua puterii

Se spune că o clasă politică este aidoma cetățenilor care o votează. Ieri m-am convins (dacă mai era cazul) că suntem o nație de „idioți“ după cum spunea Petre Țuțea, că fiecare dintre noi nu are în minte decât dorința de mărire, de înavuțire fără muncă, de parvenire. Asta dacă e să dăm crezare imaginilor filmate ieri în plenul Parlamentului.

Înghionteli, înjurături, îmbrânceli, acuze, cuvinte urâte demne de maidan, copiate din cine știe ce speluncă, furatul scaunului de sub fund, al microfonului vorbitorului. Mai puțin și asistam la scene precum cele filmate prin parlamentele lumii a 3-a, cu bătăi cu pumni și picioare.

Sincer dacă aș fi fost parlamentar, aș fi demisionat. Dar nu sunt. Țara e condusă de acești reprezentanți pe care noi, cetățenii, i-am investit să ne conducă, să conducă România. Ei sunt opera noastră, fie că i-am votat în Decembrie anul trecut, fie că nu ne-am prezentat la vot. Sunt ai noștri și pentru încă 3 ani ne vom spăla cu ei pe cap.

Nici gând de împăcare după cum spun ei; nici gând de posibilitatea unei alte majorități; nici gând de alegeri anticipate. Așa că, pentru următorii 3 ani vom avea circ și pâine scumpă. Un circ infect, cu circari ambulanți care și-au dat ieri arama pe față, punând electoratul la dosul lor mare și gras.

Ar trebui să le fie rușine, dar nu e cazul! Nouă ar trebui să ne fie de asemenea rușine că am trimis în cel mai înalt și democratic for al unei națiuni – PARLAMENTUL, o șleahtă de vagabonzi; niște coate goale gata să se îmbuibe din banul public; niște terchea- berchea gata să facă orice pentru a rămâne la putere, pentru a fi conectați la banul public, în numele „Democrației și al respectului pentru cetățean“.

Niciodată nu mi-a fost rușine de faptul că sunt român. Am respect pentru cultura înaintașilor noștri, pentru limba mea maternă, pentru valorile pe care această nație le-a propulsat de-a lungul vremurilor. Acum sincer, îmi este! Îmi este rușine că sunt compatriot cu asemenea …. elemente, ca să nu folosesc un alt termen.

Cum poți compara personalități precum Generalul Averescu, I.C.Brătianu, Petre Carp, Dimitrie Sturdza, Lascăr Catargiu, Ion Ghica ori Mihail Kogălniceanu, lideri de partid și premieri ai României, cu no-name precum Cîțu, Orban, Barna, Cioloș, Simion sau Ciolacu. E pur și simplu o absurditate, un non sens.

Și totuși, ei sunt cei care ne conduc, ne fură, ne sărăcesc, ne indobitocesc și ne calcă în picioare la propriu și la figurat. Mie, personal, mi-e rușine cu o astfel de clasă politică, mi-e rușine că au ajuns acolo prin creditul pe cale noi l-am dat!

Dan AGACHE 

2 COMENTARII

  1. Gresit la exprimare,nu fiecare din noi ci :,,fiecare dintre ei”.Noi astia votantii ne vedem de ale noastre si platim din putinul nostru din greu,cu varf si indesat. Glorie lor! Politicienilor de toate culorile.

  2. E doar,,guvernul meu ” made by Iohanis, președintele looserilor PNL, PLUSERE șI IUDEMERE nimic mai simplu. Caragiale și alți mari critici ai vremurilor demult apuse, se răscolesc în morminte, la rândul lor fiind depășiți de situațiunea mă scuzați, de tot sheet-ul. Ar mai fi de spus multe dar este mult prea obositor că să încercăm în ai înțelege pe acești ipochimeni, fandosiți, mârlani, ciobani de Pipera, a-și jigni bivolii și rinocerii într-o comparație, judecați dvs.cu ce ar putea fi comparați acești circari masoni de doi bani găuriți care se cred buricul pământului. Părinții lor trebuia să îî bată cu parul peste cap și să îi țină nemâncați închiși în debara o săptămână la ce lichele au zămislit. 🥶🥶🥶

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei