Bebe Pasere se reîntoarce în postura de viceprimar. Pentru cât timp însă?

a

Tribunalul Caraș-Severin a decis ieri ca fostul viceprimar PRO România al municipiului Caransebeș, Bebe Pasere, să revină în funcția. L-am întrebat pe edilul municipiului de pe Timiș și Sebeș, Felix Borcean, cum de s-a ajuns într-o astfel de situație în care o instanță să decidă altfel decât Consiliul Local al unui oraș?

Până la judecata pe fond a hotărârii Consiliului Local de suspendare a lui Bebe Pasere, decizia a fost suspendată de Tribunal; nu s-a judecat fondul, ci doar cererea de suspendare a hotărârii. Se va judeca pe contencios administrativ. E mai greu să anulezi o hotărâre de Consiliu Local, chiar și așa cum a venit ea, pe finalul unei ședințe de îndată, fiind peste ordinea de zi, dar totuși votată de majoritatea consilierilor locali. Noi avem termen să contestăm decizia, cinci zile. Nu știu dacă o vom face, am să discut cu aleșii urbei din toate partidele. Pe mine mă interesează judecata pe fond: dacă va câștiga se întoarce, dacă nu, nu. Eu personal nu sunt necăjit de această decizie. Lumea rea a perceput cumva că eu vreau să mă împac cu PNL-ul și că o vreau pe Andra Pleșa viceprimar, dar nici vorbă de așa ceva“, a spus Felix Borcean.

Eu nu am nimic cu treaba asta, ba din contră am reușit să-mi trec prin consiliu organigrama. Prin decizia PNL-ului de a-l suspenda pe Bebe Pasere, a fost de partea mea la votul pe organigramă, pentru că riscam să nu voteze nici PRO România și nici PNL-ul. Țelul meu ăsta a fost, să pot să trec organigrama. Am reușit să-i țin în șah pe toți și până la urmă a ieșit bine. A fost așa o joacă, dar văzută din afară a arătat altfel. Eu mi-am rezolvat treburile, iar acum Bebe Pasere este din nou viceprimar“ a mai declarat pentru Reper 24, Felix Borcean.

Primăria și Consiliul Local mai au la dispoziție 4 zile lucrătoare să conteste decizia de ieri a Tribunalului. Apoi se va judeca pe fond sesizarea lui Bebe Pasere și este greu de crezut că acesta va reuși să aibă câștig de cauză în fața unei hotărâri a consilierilor locali din Caransebeș. Oricum, cu un primar independent și fără o majoritate stabilă în Consiliul Local, la Caransebeș vor mai avea loc astfel de jocuri politice, cu majorități de conjunctură, cu iubiri de-o clipă și trădări de ultimă clipă. Va fi interesant de urmărit, sperând că tot ceea ce se va întâmpla va fi în interesul cetățeanului.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Cetățeanul Trollmentat

    Don Romeo, parcă mai ieri te necăjea managerul de la teatrul reșițean?! Uite cum sare iepurele și nici nu-i in bătaia puștii! Don Felix e numa bun de actorie și neîntrecut la sforărit de păpuși. La mai mare!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei