Bilanț la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin! Care a fost activitatea procurorilor pe anul 2018

 

modelmic

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin și-a făcut public bilanțul de activitate pe anul 2018. Conform cifrelor prezentate de reprezentanții instituției, pe parcursul anului trecut activitatea procurorilor a înregistrat o creștere față de anul 2017, aceștia soluționând în medie 145 de dosare.

Activitatea procurorilor a înregistrat o creștere în ceea ce privește rechizitoriile pe procuror, 50, mai ales că și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin cu funcții de conducere din cadrul secției judiciare au desfășurat activități de urmărire penală. Media de trimiteri în judecată, pe procuror, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin în 2018 a fost de 8,83, media de lucrări soluționate pe procuror la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a fost de 685,50, iar media de dosare de soluționat pe procuror a fost 145,50”, explică prim-procurorul Gabriela Iancu , purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Conform acesteia, pe parcursul anului 2018, au fost soluționate 28 de dosare de corupție cu un rechizitoriu și un acord de recunoaștere a vinovăției, ponderea trimiterilor în judecată fiind de 15% din numărul cauzelor.

Tot în 2018, au fost soluționate 61 de cauze de evaziune fiscală. Valoarea bunurilor care au făcut obiectul măsurilor asigurătorii a fost  de 881.619 lei, iar ponderea trimiterilor în judecată din numărul cauzelor soluționate a fost de 15,33%. Șase inculpați au fost trimiși în judecată, fiind emise patru rechizitorii, iar opt cauze au fost declinate. Prejudiciul recuperat a fost de 44.303 lei. De asemenea, au fost soluționate 10 dosare de contrabanda, prejudiciul reținut fiind de 30.317 lei. Doi inculpați au fost trimiși în judecată.

Ponderea inculpaților achitați din total trimiși în judecată în anul 2018 a fost de 4.85%.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei