Cererea, de trei ori mai mare decât oferta: bilete de tratament insuficiente pentru pensionarii cărăşeni

modelmic

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale nu a alocat nici anul acesta suficiente bilete de tratament în staţiunile balneoclimaterice pentru pensionarii cărăşeni.

Biletele care reprezintă singura şansă de a beneficia de un tratament balnear pentru cei mai mulţi dintre pensionari sunt tot mai puţine de la un an la altul. Dacă în 2014 au fost repartizate în judeţ, prin Casa Judeţeană de Pensii, aproape 2400 de bilete, anul acesta, doar 752 de pensionari cărăşeni vor pleca în staţiune. Potrivit directorului Casei Judeţene de Pensii, Dorin Brăilă, numărul biletelor care revine fiecărui judeţ este stabilit prin Hotărâre de Guvern , însă criteriile după care se face alocarea nu corespund realităţii, mai ales că în judeţul Caraş-Severin majoritatea pensionarilor sunt foşti muncitori în medii toxice, industrie grea sau minerit.

Deşi cererile înregistrate până acum sunt aproape de trei ori mai multe decât biletele disponibile, cei interesaţi mai pot depune solicitări. „Cererile se completează numai pe formularul aprobat, urmând a se depune la sediul CJP din Municipiul Reşiţa, str. Traian Lalescu nr. 27, jud. Caraş-Severin, fie personal, fie prin poştă, fax, e-mail, cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul, prin cerere solicitantul putând opta pentru cel mult trei staţiuni. Biletele nevândute pot fi valorificate până în momentul începerii sejurului”, a explicat Dorin Brăilă.

Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă “T.B.R.C.M.” – S.A. cu care Casa Naţională de Pensii a încheiat un contract de prestării servicii, deţine complexe balneare în 13 judeţe, în staţiuni unde se asigură tratament balnear, cazare şi masă pentru beneficiari, printre care Sucursala Bala, Hotel Ceres, judeţ Mehedinţi, Sucursala Buziaş, Hotel Silvana, judeţ Timiş, Sucursala Geoagiu Băi, Hotel Ceres, judeţ Hunedoara, Sucursala 1 Mai, Hotel Ceres, judeţ Bihor şi Sucursala Moneasa, Hotel Codru Moma, judeţ Arad;

Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei