Bilete de tratament insuficiente pentru pensionarii cărășeni!

modelmic

Biletele de tratament alocate pensionarilor din județul Caraș-Severin sunt și anul acesta insuficiente. Conform datelor prezentate de Casa Județeană de Pensii, cărășenilor le-au fost alocate 2.579 de bilete, până în acest moment la sediul CJP CS fiind depuse 3.122 de cereri. 

Cele mai multe bilete au fost alocate pentru tratarea reumatismului, pacienții urmând să petreacă sejururi în 11 stațiuni, printre care și Băile Herculane.

Cele 2.597 de bilete au fost repartizate pe 19 serii de trimitere la tratament, pe următoarele categorii:

            1) pentru tratarea bolilor cardio-vasculare – 990, în staţiunile: Buziaş şi Covasna;

          2) pentru tratarea bolilor digestive – 117, în staţiunile: Căciulata, Călimăneşti, Olăneşti;

          3) pentru tratarea bolilor reumatismale – 1331, în staţiunile: 1 Mai, Amara, Bala, Calacea, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Băile Herculane, Lacu Sărat, Moneasa, Neptun;

          4) pentru tratarea bolilor reumatismal-ginecologie – 58, în staţiunile: Eforie Nord, Saturn;

          5) pentru tratarea bolilor ginecologie-reumatologie – 6, în staţiunea Sovata;

          6) pentru tratarea bolilor reuma.-căi respiratorii – 60, în staţiunile: Govora, Slănic Prahova, Târgu Ocna;

          7) pentru tratarea bolilor reuma.-digestiv – 17, în staţiunea Căciulata.

Conform directorului Dorin Brăilă, repartiţia biletelor de tratament balnear pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor, se întocmeşte de către C.J.P. C-S, cu cel puţin 14 zile înaintea primei zile de începere a fiecărei serii, cu excepţia primei serii care e condiţionată de data apariţiei hotărârii de guvern privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, prin sistemul organizat şi administrat de CNPP.

Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.

Biletele de tratament balnear se acordă în conformitate cu ordinea de ierarhizare a cererilor, în limita locurilor repartizate pe serii, staţiuni şi unităţi de cazare, în funcţie de stabilirea unui punctaj, ţinându-se cont de următoarele criterii specifice: dacă a beneficiat de bilet de tratament balnear în ultimii 2 ani; categoria de pensie a beneficiarului; cuantumul total brut al drepturilor de pensie.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei