A blocat premierul în Parlament! Deputatul Luminița Jivan a cerut susținere totală pentru prioritățile Carașului!

modelmic

Primul ministru al României, Viorica Dăncilă, a prezentat într-un amplu discurs rostit la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, stadiul procesului de pregătire și a temelor de interes care vor sta la baza Programului de lucru al Președinției României la Consiliul UE.

Dăncilă a atacat în fața plenului celor două camere ale Parlamentului, subiectul  preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019,  pentru prima dată în istorie!

„Acest mandat se va derula într-un context european și internațional complex și trebuie să țină seama de actualele procese de anvergură care vor modela Uniunea Europeană.

Un asemenea mandat de Președinției Consiliului Uniunii Europene are nevoie de sprijinul Parlamentului și angajamentul tuturor reprezentaților României în diferitele formate europene. De aceea, în procesul de elaborare a temelor de interes în perspectiva Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Guvernul României a solicitat puncte de vedere tuturor instituțiilor publice, Parlamentului României, Administrației Prezidențiale, reprezentanților noștri din Parlamentul European, Comitetul European al Regiunilor și Comitetul Economic și Social European. Trebuie să lucrăm împreună pentru a avea un mandat de succes“, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Între cei 500 de milioane de locuitori din statele membre ale UE, cetățean european este cu siguranță și cel care locuiește în zona Clisurii Dunării, acolo unde nevoile se diferențiază de cele ale cetățeanului german sau olandez, atât pe partea condițiilor sociale, cât și în ceea ce privește infrastructura din această pitorească parte de Românie.

Deputatul Luminița Jivan nu a lăsat-o pe Viorica Dăncilă să plece din Parlament!

În acest sens, la finalul expozeului, deputatul cărășean Luminița Jivan a dialogat cu premierul Viorica Dăncilă pe marginea marilor priorități pe care le are județul Caraș-Severin și nevoia de sprijin guvernamental pentru finalizarea mai multor proiecte importante pentru comunitățile de aici.

Jivan a adus din nou în discuție necesitatea realizării tronsonului magistralei de gaze naturale pentru zona Moravița – Naidăș, cu posibilitatea extinderii acesteia și pentru celelalte localități.  Racordarea localităților din Valea Carașului și din Clisura Dunării la sistemul de transport al gazelor naturale reprezintă un proces necesar pentru comunitățile din această regiune a Caraș-Severinului, demersul pentru acest macro – proiect fiind al aceluiași parlamentar Luminița Jivan.

Recent, la Oravița, primarul Dumitru Ursu, alături de conducătorii mai multor unități administrativ teritoriale din Moldova Nouă, Bozovici, Ciudanovița, Grădinari, Răcășdia, Gârnic, Ciuchici și Sasca Montană au avut o primă întâlnire pe tema introducerii rețelei de gaz, fiind aprobată la unison crearea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară – ADI pentru sprijinirea proiectului de racordare la sistemul național de transport al gazelor naturale pentru localitățile din această zonă.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei