fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

Bocșa, cu un pas mai aproape de centură! „Partea cea mai importantă, cea financiară, există”

În primăvara anului viitor ar putea începe lucrările de execuție la centura orașului Bocșa, a afirmat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, în cadrul unei vizite realizate la finalul săptămânii trecute în Caraș-Severin. Acesta a dat asigurări că există bani la Minister pentru derularea proiectului, totul fiind acum în mâinile Primăriei Bocșa și a primarului Mirel Patriciu Pascu.

În urmă cu doi ani, a fost semnat un protocol de colaborare între Ministerul Transporturilor și administrația locală din Bocșa pentru implementarea proiectului, ulterior fiind semnat și contractul de realizare a studiului fezabilitate și a proiectului tehnic pentru varianta ocolitoare a Bocșei. „Un exemplu de succes de descentralizare”, a catalogat ministrul Grindeanu colaborarea cu Primăria Bocșa în cadrul vizitei făcute alături de primarul Pascu și de deputatul Silviu Hurduzeu la Bocșa, chiar în zona pe unde va trece viitoarea centură a orașului.

„Am dat acest proiect de la CNAIR către autoritățile locale, în speță către Consiliul Local, către Primăria Bocșa. În acest moment, centura se află în stadiul următor: se va termina sf-ul în câteva luni, urmând ca proiectarea să fie gata undeva la începutul anului viitor, după care se va începe faza de execuție. Noi suntem în acest moment, mă refer la Minister, doar în situația în care vom plăti ceea ce ei licitează și lucrările pe care le fac ei la nivel local. Mai există proiecte de acest tip în țară, cred că am semnat doar eu de când sunt în funcție vreo 80 de acorduri, memorandumuri de descentralizare, dacă nu mă înșel și Reșița are un acord de același tip. Recunosc că nu cunosc foarte bine în acest moment în ce stadiu se află Primăria Reșița cu elaborarea studiului de fezabilitate, mi-aș dori să meargă înainte, să se țină și la Reșița licitația la fel de repede cum se poate ține la Bocșa, fiindcă aceste variante ocolitoare cresc gradul de confort al cetățenilor. Până la urmă asta contează.

Repet, noi avem banii necesari, nu mai depinde de Ministerul Transporturilor, în acest moment depinde exclusiv de CL și de primar. Sigur când vorbim de proiect, de pasaje peste drumul național, peste căi ferate și așa mai departe, pare un pic un plan îndepărtat, dar nu este. Dacă va termina studiul de fezabilitate și proiectarea în următoarele 10 luni, va putea ține licitația rapid și în primăvara anului viitor se poate intra la execuție. Partea cea mai importantă, cea financiară există”, a precizat Sorin Grindeanu.

Realizarea centurii ar scurta practic distanța dintre municipiile Reșița și Timișoara, a precizat, la rândul său, primarul Mirel Patriciu Pascu. „Se va parcurge cel puțin la un sfert din timpul pe care în parcurgem acum prin Bocșa. Este o lucrare complexă, o lucrare de artă foarte frumoasă, proiectanții noștri chiar au apreciat peisajul și zona pe care o avem. Pot să vă spun că se va asemui foarte mult cu o centură așa cum vedem prin Italia”, a apreciat edilul.

 

Karina TINCUL

1 COMENTARIU

  1. Se va face, se va drege. Absolut nimic nu se va face! Adică, se va „face”, după cum s-au ‘facut ” și cele opt spitale regionale și cei 2000 de kilometri de autostradă promise încă de doamna Dancila, realizate doar pe hârtie! Pe acele hârtii frumos colorate, anexe la anunțurile electorale aici arătate. Aferim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei