Boschetari, vecini și jandarmi; un trio cu scântei

1

Locație: Reșița, cartier Lunca Bârzavei, microraionul 1.

Subiecți: locatari nemulțumiți, boschetari, muuult alcool și o echipă de intervenție a Jandarmeriei

4

Foarte schematic, lucrurile stau cam așa: în apartamentul unui bărbat, trecut de 50 de ani, care în prezent este paralizat la pat, și-au făcut veacul un grup de boschetari cu „misiunea nobilă“ de a-l ajuta pe unul ce le-a fost confrate într-o vreme. Până aici nimic nelalocul lui. Atâta doar că năravul din fire nu are lecuire. Sub pretextul că îl ajută pe cel ce nu se poate da jos din pat, și-au făcut veacul mai mulți indivizi care seară de seară ajungeau la ceartă, la scandal, totul din cauza aburilor alcoolului care le tulbura mințile.

3

În această seară vecinii nu au mai răbdat și după mai multe tentative de a-i liniști pe petrecăreți au alertat la 112, jandarmii. Aceștia au venit, le-au recomandat tuturor să plece și pe cel mai recalcitrant, ieșit la o gură de aer în fața blocului și căzut pe jos în fața scării l-au urcat în ambulanță și l-au trimis la spital.

2

„Este un adevărtat focar de infecție în acel apartament“ a spus unul dintre jandarmi. „Trebuie să faceți o adresă către primăria Reșița, în numele asociației, astfel încât să intervină cei de la asistența socială“ – a mai recomandat jandarmul.

5

Într-un final lucrurile s-au lămurit, certăreții s-au împrăștiat care încotro, dar problema rămâne. Poate se sesizează asistența socială până se hotărăsc vecinii să facă o adresă. Lăsând la oparte persoanele care și-au făcut un obicei de a veni într-un loc unde să își facă veacul, rămâne un bărbat fără venit, imobilizat la pat, care are nevoie de asistență medicală și socială, neavând pe nimeni în afara câtorva tovarăși, care se pare că nu pot avea grijă nici de ei.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei