Brebu Nou, comuna cu mai multe case de vacanță decât localnici, va avea apă potabilă la robinete

modelmic

 

Frumuseți naturale au din belșug, iar de anul viitor cei care dețin case în comuna de la poalele Semenicului vor avea și apă potabilă la robinete. Brebu Nou, localitatea care are de-a lungul anului mai mulți turiști decât localnici, va beneficia de un nou sistem de alimentare cu apă, în urma implementării unui proiect.

Acest sistem are o lungime de conductă de 6800 de metri și va dispune de două bazine colectoare de circa 75 de mii de litri/bazin.

Vom colecta încă 2 izvoare. Acum sunt 2 izvoare, dar vor fi 4. Va fi o stație de tratare cu clorinare și apa va fi potabilă. Până acum apa era doar menajeră, neavând stația de tratare”, declară primarul Ioan Buda.

Investiția este realizată printr-un proiect cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL 2, iar valoarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă se ridică la 3.212.400 lei.

modelmic

Locuitorii din Brebu Nou ar putea avea apă potabilă la robinete cam într-un an de zile când se preconizează că ar putea fi finalizate lucrările.

Sper ca anul viitor pe vremea asta să fie recepția făcută. Constructorul spune că vrea să o finalizeze anul acesta. Puțin probabil! Nu ne lasă timpul. Dacă ar fi timpul favorabil, s-ar putea finaliza până în noiembrie, depinde și cum lucrează. Dacă mai aduce, după cum spune constructorul, încă două echipe, una să se ocupe de branșamente și una de captare. Dacă lucrează cu trei echipe atunci va termina în câteva luni, sper să se țină constructorul de cuvânt!”, declară primarul Ioan Buda.

modelmic

Ritmul în care au avansat lucrările într-o singură săptămână oferă însă credibilitate constructorului care se ocupă de lucrările sistemului de alimentare cu apă în Brebu Nou. Cu toate acestea, totul depinde de vreme, având în vedere faptul că Brebu Nou este o localitate de munte unde temperaturile scad foarte mult  și iarna vine mai repede.

modelmic

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei