„C.D. Loga” din Caransebeş şi-a ţinut ziua în sala de sport

modelmic

Miercuri, 1 noiembrie, în prezenţa unui mare număr de elevi, profesori, reprezentanţi administraţiei locale şi ai altor instituţii din municipiu, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Casei Corpului Didactic Caraş-Severin, dar şi a unor foşti profesori sau absolvenţi, în Sala de sport a Colegiului Naţional „C.D. Loga” din Caransebeş, a avut loc sărbătorirea patronului spiritual al acestei unităţi de învăţământ, cu o vechime de peste 400 de ani.

Cu acest prilej, în sală au fost organizate centre de prezentare a liceului, precum şi puncte specifice activităţilor extraşcolare desfăşurate de elevii de aici – Impact Vox, LogaRitm, lectură, teatru şi dezbateri.

Ca o şcoală care se respectă, „C.D. Loga” are şi un imn, după interpretarea acestuia de către corul dirijat de prof. Ioan Drăghina, prof. Gabriela Pfeiffer, directorul colegiului, înmânând diplome foştilor absolvenţi care, prin activităţile pe care le desfăşoară în prezent, fac cinste acestei instituţii de învăţământ.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157688722948714″]

Ca fost director de şcoală, primarul Felix Borcean a spus că nu mai vede demult în Colegiul «C.D. Loga» un rival, pentru că din postura în care se află trebuie să contribuie la dezvoltarea tuturor unităţilor de învăţământ. „Cel mai recent exemplu în acest sens îl constituie faptul că, în acest mandat, cel mai mult m-am ocupat de acest liceu, prin finalizarea investiţiei în sala de sport, în care se şi desfăşoară această activitate, cantina, internatul pentru elevi şi imobilul destinat profesorilor. De asemenea, în preajma festivităţii care a marcat deschiderea anului şcolar am finalizat parţial curtea interioară”, a spus primarul Felix Borcean.

Edilul a adăugat că, în mijlocul elevilor şi profesorilor, se simte mai confortabil decât la Primărie şi le-a recomandat acestora să-şi păstreze prospeţimea şi să rămână în continuare fideli scopului pe care şi l-au fixat în viaţă. „Una dintre dorinţele, şi nu doar a mea, ci cred că a întregului oraş, este aceea de a da o faţă nouă acestui colegiu şi sper ca anul viitor, cu atât mai mult cu cât sărbătorim Centenarul Marii Uniri, şi această unitate de învăţământ să arate la fel de bine cum arată şi Colegiul Naţional «Traian Doda»”, a mai spus Felix Borcean.

Prof. Gabriela Pfeiffer le-a vorbit celor prezenţi despre faptul că întreg corpul profesoral îşi doreşte performanţe cât mai multe pentru elevii care învaţă aici, iar Nicolae Grindeanu, ca fost director al colegiului, a accentuat obligaţia dascălilor de a continua linia ascendentă trasată de predecesorii lor.

Cosmin VLAD

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei