fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Căldura le-a luat mințile și au fost eliminați

 

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, din sesiunea iunie-iulie 2021 (Limba și literatura română), în județul Caraș-Severin, au fost prezenți 1492 de candidați, din cei 1561 înscriși la această disciplină de examen. Proba s-a desfășurat ieri, 28 iunie, în 10 centre de examen. Nu au participat 65 de candidați, iar pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 4 candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar: astăzi – proba obligatorie a profilului;  miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării, iar joi, în prima zi a lunii lui cuptor – Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; respectiv  obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, prof Ion Chiosa.

foto: zcj.ro

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei