Căminul cultural din Văliug, în pericol de degradare! Nu există ofertanți pentru lucrările de reabilitare!

modelmic (1)

Căminul cultural din comuna Văliug  este predat la CNI pe protocol, din anul 2015. În momentul de față, obiectivul e degradat și dacă nu se intervine urgent la refacerea acoperișului, se va degrada tot mai mult datorită infiltrațiilor de apă. Din păcate, deși proiectul a trecut de toate etapele și a fost urcat pe SICAP, la licitația pentru execuția lucrărilor de reabilitare nu s-a înscris nicio firmă. Fiind predat la CNI, din 2015 Primăria nu a mai avut voie să intervină sub nicio formă la repararea căminului.

M-aș fi bucurat foarte mult dacă era o societate care să ne ia lucrarea, pentru că toamna asta era important să punem acoperișul. Am făcut proiectul tehnic, l-am depus la CNI, am trecut și de avizul ISU, care a fost o problemă, am trecut și de comisia tehnică la București, adică proiectul nostru și ceea ce vrem să facem la cămin a trecut de comisia tehnică și din păcate s-a anulat a doua oară procedura de licitație. Prima dată nu am avut niciun ofertant, iar a doua oară a fost o firmă înscrisă, dar i s-a dat inadmisibil. Probabil că urmează să-l încarce din nou în SICAP și atunci voi ști mai multe. Nu există firme care să vrea să „muncească” la Văliug, sau nu știu ce să zic. Căminul este în picioare, a fost funcțional, dar trebuie făcut urgent acoperișul. Prețurile au fost actualizate, doar că nu s-au înscris firme. Sperăm că va fi o societate care să vrea să vină să-l facă”, a declarat viceprimarul Alin Marcu.

Proiectul prevede schimbarea acoperișului prin care plouă în momentul de față, anvelopare și amenajarea integrală a părții interioare a obiectivului, precum și construirea de grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu handicap. Schimbarea acoperișului este prioritară pentru că nu s-a mai făcut asta de foarte mulți ani și acum totul e degradat.

Căminul cultural se va reface tot, de la scenă, până la pardosea. Coborâm puțin tavanul pentru că am avut ceva probleme la anumite evenimente când se spunea că sonorizarea nu este bună. Coborâm tavanul, dar în același timp instalăm boxe noi și stații și tot ce înseamnă partea asta de sonorizare și dacă vrea să vină cineva să folosească căminul, va veni cu un stik și va avea muzică. În momentul de față avem pe cineva din sat care face dansuri cu copiii. Deci nu mai trebuie să vină instructorul de dans cu muzica.

La etaj va fi amenajată o sală de ședințe și grup sanitar. Căldura în cămin va fi pe convertoare și climă, adică aer cald și aer rece, nu va fi cu centrală pe lemne. Da, noi suntem la munte și avem posibilitatea să avem lemne, dar atunci trebuia să am un om care în permanență să facă focul, ceea ce implică niște costuri!”, a mai declarat viceprimarul  din Văliug.

CNI se ocupă doar de reabilitarea clădirii, parcarea și curtea vor rămâne în sarcina Primăriei să le amenajeze.

Vom amenaja noi câteva locuri de parcare, iar în spate vrem să îngrădim și să amenajăm curtea, să facem un foișor pentru că nu se mai fumează înăuntru”, mai spune Marcu.

Proiectul este în valoare de 677 de mii de lei fără TVA, la care se adaugă o cofinanțare din bugetul local. Termenul de execuție este de 6 luni de la momentul semnării contractului pentru lucrări.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei