Campanie De Prevenire A Fraudelor Online – “Buy Safe Pay Safe”

modelmic

Având în vedere că urmează perioada reducerilor și mulți comercianți permit, ca facilitate, plata în mediul online, Poliția Română vă recomandă să respectați câteva reguli, pentru cumpărături cât mai sigure.

În perioada 4-15 iunie 2018, Poliția Română, alături de alte 28 de state europene, a participat la aceste activități, sub coordonarea Europol.

Operațiunea E-Commerce, coordonată de Europol, combate fraudele pe internet, produse în absența fizică a cardurilor, urmărind să asigure un mediu online mai sigur prin intermediul schimbului de informații și dezvoltării de bune practici între organismele de aplicare a legii și mediul privat.

Operațiunea a vizat combaterea fraudelor comise în mediul online, printr-o acțiune coordonată a organismelor de aplicare a legii din Uniunea Europeană și din afara acesteia. Aceasta va fi urmată de o campanie de conștientizare a populației asupra acestei problematici. Totodată, această acțiune marchează începutul unei serii de investigații operative, care vor continua și în următoarele luni.

Before-buying

Plătește online în siguranță!

#Buy Safe Pay Safe#

În cadrul campaniei de prevenire și conștientizare, pentru a nu deveni victima fraudelor online, Poliția vă reamintește câteva reguli de aur de care trebuie să țineți cont pentru a efectua cumpărături online sigure:

  1. Folosiți carduri de credit atunci când faceți cumpărături online.

Majoritatea cardurilor de credit au politici stricte în ceea ce privește siguranța clienților. Dacă nu primiți ceea ce ați comandat, emitentul cardului vă va returna banii.

 

  1. Cumpărați din surse sigure.

Cumpărați de la firme sau magazine pe care le cunoașteți sau pe care le-ați mai folosit și verificați rating-ul vânzărilor pe site-urile de comerț online.

 

  1. Asigurați-vă că transferul informațiilor se face în mod securizat.

Verificați existența simbolului de tip lacăt în bara URL și folosiți un protocol HTTPS sau SSL atunci când navigați pe internet

 

  1. Păstrați întotdeauna documentele referitoare la plățile pe care le-ați efectuat online.

Acestea pot fi folosite pentru stabilirea termenilor și condițiilor vânzării sau pentru a face dovada că ați plătit pentru bunuri.

 

  1. Fiți atenți la plățile recurente (automate).

Înainte de a furniza datele cardului pentru a plăti un serviciu cu reînnoire, informați-vă cum puteți să încetați serviciul plăților automate (recurente).

 

 

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei