Când ați dansat ultima dată pe stradă? 11 artiști vor explora orașul pentru a invita reșițenii la dans!

dans

Teatrul de Vest Reșița, Administrația Fondului Cultural Național, Consiliul Județean Caraș-Severin, Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Reșița în parteneriat cu Muzeul Banatului Montan, Complex Atlantic și Muzeul Național al Banatului vă invită la dans!

În perioada 1-5 septembrie se desfășoară la Reșița proiectul cultural „DansNomad”. Acesta propune trei evenimente: momente de dans contemporan în spațiul public, cursuri de dans contemporan și un spectacol de dans invitat.

Accesul la toate evenimentele proiectului este gratuit!

Sunt așteptați toți cei care sunt curioși să experimenteze dansul contemporan ca spectatori sau participanți.

Timp de 5 zile, o echipă alcătuită din 11 artiști din diferite domenii (dans, actorie, muzică, multimedia) vor explora orașul Reșița și vor susține activități artistice și educative (prin intermediul dansului contemporan) pentru comunitate.

CALENDARUL EVENIMENTELOR “DansNomad”:

1,2,3,4 septembrie – momente de dans în spațiul public în intervalul orar 17.00-20.00 în locațiile: Muzeul Locomotivelor,

Curtea Muzeului Banatului Montan, Parcul Tricolorului, Parcul Siderurgistului, Platoul din fața fostei Case de Cultură.

Desfășurătorul intervențiilor pe zile:

Marți, 1 septembrie:

Parcul Tricolorului (17.00)

Parcul Siderurgistului (18.00)

Platoul din fata fostei Case de Cultură (19.00)

 

Miercuri, 2 septembrie:

Parcul Siderurgistului, (17.00)

Muzeul Locomotivelor (18.00)

Curtea Muzeului Banatului Montan (19.00)

 

Joi, 3 septembrie:

Muzeul Locomotivelor (ora 17.00)

Parcul Tricolorului (18.00)

Platoul din fata fostei Case de Cultură (19.00)

 

Vineri, 4 septembrie:

Curtea Muzeului Banatului Montan (17.00)

Parcul Siderurgistului (18.00)

Parcul Tricolorului (19.00)

Durata fiecarei intervenții este de cca. 25 de minute

 

Sâmbătă, 5 septembrie-

Sâmbătă, 5 septembrie.- ateliere de dans contemporan împărțite pe trei categorii de vârstă. Sunt invitati să participe copiii (7-13ani), adolescentii (14-18ani) și adultii (+19 ani), indiferent de pregatirea fizică, experiența de mișcare, apartenență etnică, etc. Atelierele se vor desfasura în aer liber în Parcul Cărășana.

Durata fiecăruia va fi de o oră. Numărul maxim de locuri per grupa de vârstă este de 20 de persoane iar înscrierea se face la adresa de email: [email protected]

Program Ateliere:

– copii (7-13ani): ora 15.00

– adolescenți (14-18ani): ora 16.00

– adulți (+ 19 ani): ora 18.00

Proiectul se desfasoară în 3 orașe (DEVA, REȘIȚA, LUGOJ)

Evenimentul de încheiere al proiectului va avea loc pe 11 septembrie la Bastionul Maria Theresia din Timișoara, de la ora 19.30. Vor fi prezentate scurte filme de dans realizate în cele 3 orașe, un spectacol de dans contemporan și o discuție cu publicul.

Spectacolul de dans invitat

„BITE THE BULLET/RE:MIX” – găzduit de Complex Atlantic, la ora 19.00.

 

Coregrafie și interpretare: George Pleșca, Anastasia Grigore.

Aranjament muzical: Andrian Piciorea

„Bite the bullet / re:mix” este un spectacol-duet construit de 2 tineri coregrafi,alcătuit din fragmente și schițe, un colaj de mișcare, gânduri și sentimente. Expresia englezească “bite the bullet” este echivalentul lui “a pune punct”. Astfel, coregrafii aleg o serie de momente, o colecție de situații pe care le trăiesc prin dans, lăsându-le apoi în urmă. Trecerile dintre momente tandre de duet la momente de forță, de la conflict la vulnerabilitate, de la feminin la masculin creează un spectacol complex de dans contemporan ce ține publicul captivat și oferă energie și prospețime”, spun organizatorii.

!!! PE DURATA DESFĂȘURĂRII EVENIMENTELOR ESTE NECESARĂ! PURTAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE ȘI RESPECTAREA DISTANȚEI SOCIALE (2 m ÎNTRE PERSOANE) !!!

01

02

03

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei