fbpx
11.7 C
Reșița
marți, 16 aprilie 24

Când pasiunea „mută munții”: Leonardo Daia Minescu și barul său mobil

Nu terminasem Liceul forestier din Caransebeș, când, în clasa a 10-a, mi s-a ivit șansa să lucrez ca barman. Nu știam ce înseamnă până nu am intrat în bar, până nu am interacționat cu oamenii și am văzut ce bine te simți când poți să îi servești cu un preparat care le poate aduce zâmbetul pe buze”- spune Leonardo Daia Minescu.

După mai multe stagii de pregătire în domeniu( de peste 15 ani), și fără prea mulți bani, Leonardo a hotărât să-și deschidă un cocktail bar „mobil”, care funcționează din 2018.

„Nu aveam resurse suficiente ca să deschid un bar într-o locație fixă, dar voiam să mă fac văzut”- spune el.

Dar pasiunea „mută munții”

Așa că a intrat pe rețelele de socializare și astfel a primit invitații de participare la tot felul de evenimene în toată țara: Sibiu, Cluj, Hunedoara, Moldova Nouă, Arad, sunt doar câteva orașe în care a fost prezent și a încântat vizitatorii cu coktailurile sale. A participat în acest fel la peste 500 de evenimente, unde a putut să-și pună amprenta și să se reinventeze constant.

Între timp a studiat, a participat la cursuri de specialitate și chiar la unul de „Flair Bartending”, unde coordonator principal a fost Valentin Luca, multiplu campion la această secțiune, și timp de 5 zile „ am aruncat, am jonglat și am spart sticle”- după cum spune Leonardo.

Dar unde se vede în următorii ani?

Răspunsul este ferm: pregătesc de ceva timp conceptul prin care să îmi pun amprenta fizică prin preparate gustoase, brunch și  produse de patiserie, astfel încât să aduc un zâmbet pe fața oamenilor și să se simtă ca acasă”- a  mărturisit acesta.

Dorința sa este totuși să deschidă un bar fix în Timișoara, pentru care caută o locație.

”Suntem de 7 ani pe piață, dar am luat-o ușurel pe scări, nu cu liftul” – a mai mărturisit tânărul antreprenor care, între timp a făcut și o facultate în specializările de electronică și telecomunicații. A  rămas însă la prima dragoste: barul în care oamenii să se simtă bine.

Daniela TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei