Candidatul PRO România la Primăria Oravița, Liviu Almășan, trage un semnal de alarmă! Reabilitarea mutilează elementele unice ale celui mai vechi teatru din țară!

oravita

Lucrările de reabilitare ale celui mai vechi teatru din țară, aflat chiar în județul nostru, la Oravița, au stârnit reacții cu privire la modul neprofesionist în care sunt executate, elemente unice ale monumentului fiind de-a dreptul distruse.

Candidatul Pro România la Primăria Oravița, Liviu Almășan, trage un semnal de alarmă vis-a-vis de schilodirea unei bijuterii arhitecturale unice în Europa, a cărei restaurare ar fi fost începută din perspectivă electorală.

Eu cred că a fost o lucrare începută, ca și celelalte, electoral și mi se pare foarte curios faptul că dacă la început, din mai, domnul primar a spus că domnul Bota este cel care va superviza lucrările fiind directorul teatrului, acum să aflăm că domnul Bota este incompatibil, de 2 luni nu mai este lăsat să intre în teatru că nu mai este bun, pentru că a sesizat că anumite elemente din teatru sunt, nu demontate, așa cum ar trebui, ci distruse și aruncate și atunci nu știu cum vede el situația, dar eu cred că ceva nu este în regulă, mai ales că cei care lucrează acolo nu sunt deloc specialiști, sunt oameni luați de aici din zonă. Firma este o firmă autorizată, dar depinde și cu ce oameni lucrează, cred că asta este foarte important și e păcat că un astfel de monument, de importanță europeană, să ajungă într-o asemenea stare. Noi trebuie să-l refacem, nu să-l reconstruim, să-i dăm altă formă!”, susține Liviu Almășan.

1

Candidatul Pro România spune că această copie la scară mai mică a Burgtheater din Viena, care nu mai există, un monument unic la nivel european, trebuie să rămână așa cum a fost construit cu 203 ani în urmă, și după reabilitare. Proiectul de reabilitare are o valoare de aproximativ 10 milioane de lei și beneficiază de bani europeni prin programul „REGIO – Programul Regional 2014 – 2017”, în baza unui contract de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

Nu înțelegem de ce și-a schimbat domnul primar așa brusc poziția și de ce nu încercă să rezolve problemele și mai ales de ce nu le urmărește, că asta e o mare problemă! Ar trebui să fie cineva de la urbanism sau de la Primărie în fiecare zi acolo, să vadă ce se întâmplă și în colaborare, Urbanismul, directorul teatrului și constructorul să facă treburile să meargă bine, chiar dacă a fost începută lucrarea electoral, nu mai contează, finanțarea este venită din 2017, acum s-a găsit constructorul, dar e vorba de un monument, care este și al orașului”, susține Liviu Almășan.

Candidatul Pro România atrage atenția și asupra modului în care este efectuată împrejmuirea obiectivului pe timpul lucrărilor, specificând că  a făcut și el construcții și poate identifica neregulile.

Reper24 l-a contactat pe primarul în exercițiu, Dumitru Ursu, ca de altfel și pe viceprimarul Lorena Ion pentru un punct de vedere despre această situație, dar nu au răspuns la telefon.

 

Lorena POENARU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Cioloșică

    orbiti prostii, directorul teatrului nu are nicio competenta legata de lucrarile derulate la teatru. din cauza incompetentei acestui personaj, care a lasat cladirea teatrului fara incalzire timp de 8 ierni, tetrul a ajuns in situatia de degradare care este acum !

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei