Capra cu trei…coarne

modelmic

Povestea asta nu începe cu „a fost odată”, începe cu „a fost o dată “, dupa care a fost și a doua oară și dacă a fost și a doua oară, a fost și a treia oară, și tot așa până în zilele noastre și de acum încolo. Pentru că este o poveste de succes.

Dacă este o poveste de succes nu o localizăm, pentru că este peste tot valabilă.

De această dată zăbovim nițel asupra …„Programului național privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe” care se adresează „Asociațiilor de proprietari CARE DORESC  să crească performanța energetică a blocurilor de locuințe, ce au fost construite pe baza unui proiect elaborat în perioada 1950-1990, indiferent de sistemul de încălzire al acestora”.

Cum adică…„Program național”, dar reabilităm doar două-trei blocuri!!! Păi, cam toate asociațiile de proprietari DORESC asta, reabilitarea blocului în care locuiesc cu bani de la UE.

Povestea începe cam așa:

În centrul Reșiței se reabilitează termic două-trei blocuri de locuințe…„De ce doar trei ?”…„De ce acestea trei?”…întrebări fără răspunsuri. Cu bani de la UE, cea mai mare parte, și de la locatari. Ce-i de la primărie sunt tot de la locatari, din taxe și impozite. Cei de la UE tot din taxe și impozite. Singurii care scot bani din buzunare sunt…locatarii.

Pentru demararea acțiunii, în birourile Primăriei s-a constituit o comisie și pentru că aveau prea puține scaune locatarii blocurilor nu au avut loc…în comisie. Pe de altă parte un primar nu discută decât cu un alt primar sau cu un om de afaceri, nu cu toți…

Comisia odată întrunită a stabilit niște condiții de eligibilitate și, în baza lor, la licitația organizată pentru atribuirea lucrărilor de anvelopare a celor două-trei blocuri de locuit nu a putut participa nicio firmă din localitate. Licitația a fost câștigată de către o firmă de la sute de kilometri, iar lucrarea o face o firmă din localitate prin subcontractare.

Cu alte cuvinte, nu ești calificat să participi la licitație, dar ești calificat să execuți lucrarea, iar pentru asta vor fi plătite două firme.

Am un prieten care deține o firmă de construcții și, văzând toate cele ce se întâmplă mi-a zis următoarele:

„La următoarele alegeri locale am să cumpăr un scaun din sala de ședințe a Consiliului Local sau Județean. Nu cu programul Primul scaun, nici cu programul Rabla pentru scaune, cu banii jos. După care merg în Africa, unde cunosc  un vraci bătrân, care nu mai poate profesa. Acest vraci are o capră cu trei coarne-n frunte, gâtul lungit cu niște inele metalice, urechile și ele lungite, date după coarnele laterale, aduse în fața cornului central și împletite sub forma unei funtițe. Am să cumpăr această capră.

Când va avea loc o licitație pentru atribuirea unei lucrări publice, va fi admisă să participe la licitație doar acea firmă care va avea în dotare o capră cu trei coarne în frunte, cu gâtul alungit și cu urechile la fel. Licitația va fi câștigată de cine vreau eu, pentru că eu îi voi da capra în custodie în schimbul a 10% din valoarea proiectului” .

Eugen LUPU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Pavel Mustata

  a ajuns un dezastru Resita sub mana lui Stepanescu. Numai combinatii si matrapazlacuri cu suportul unor mafioti locali, bai vouA CHIAR nu va e frica ??

  Raspunde
 2. Gery

  cel mai mare hot, spagar, bolnav mintal dar o mare parte din vina o au si angajatii primarie care pt un salar de mizerie semneaza orice in locul acestui Stepanescu . Fericiti sunt Catana si Sava care din 10% dau numai 8 mai departe la Stepanescu RUSINEE

  Raspunde
 3. Petru

  Si cand Primaria a dat anunt sa se inscrie Asociatiile de Proprietari in program cam cati au dat buluc cu cererea in mana Presedintelui de Asociatie??? Probabil doar astia trei… Licitatia e publicata pe http://www.e-Licitatie.ro, si ghici cate firme s-au inscris??? doar una “de la sute de kilometri, iar lucrarea o face o firmă din localitate prin subcontractare” – declarata de la inceput!!! ca sa vezi, trebuia doar sa iti faci temele domnu’ Eugen LUPU. Dar cum procedura a avut loc in 2014, e greu sa gasesti un subiect de dat cu noroi… Apropo Asociatiile ca sa se inscrie in program trebuie sa “cofinanteze” si e mai greu cand tre sa dai cu banu in avans…

  Raspunde
  1. Eugen L

   Dl. Petru, eu incerc sa fac ceva productiv, sa produc bunul x, de exemplu, de cativa ani si nu reusesc din cauza functionarilor publici si a primarilor, nu numai in acest judet… nu se mai poate continua asa, gata, ajunge, plecati, lasati-i pe cei care lucreaza doar pentru salariu si se lupta doar pentru a le creste salariu si cine doreste sa construiasca sa fie liber sa o faca…nu o sa mai fie cine sa va plateasca pensiile…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei