fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

Caransebeșul adună proiect peste proiect

Administrația locală a junicipiului Caransebeș a depus anul trecut foarte multe solicitări de finanțare prin proiecte eligibile pe mai toate sursele de finanțare. Dintre cele câștigate sau începute deja în 2022, se pot aminti:

Construire creșă (contractul a fost deja atribuit și se află în faza de proiectare și execuție). În luna decembrie s-a obținut avizul de la ISU și mai este nevoie doar de autorizația de construire. prin ANL va fi construit un bazin de înot în cartierul Teiuș, scos deja la licitație, iar în toamna anului 2022 au început lucrările la un bloc ANL în Jupa.

Prin Programul Național de Redresare și Reziliență s-au semnat contractele de renovare energetică a 6 blocuri de locuințe și a unităților de învățământ: Generală 2, Generală 8, internat, grădinița PP4 și Liceul Decebal.

Și programul Anghel Saligny a fost atacat de administrația locală a municipiului Caransebeș. Prin acesta vor fi atrase fonduri guvernamentale pentru modernizarea și extinderea trotuarelor în oraș, vor fi modernizate mai multe străzi și vor începe lucrările de creșterea a eficienței energetice la Liceului Dacia, un proiect prin Agenția Fondului de Mediu, aprobat în decembrie 2022.

„Tot la finalul anului trecut, între Crăciun și Revelion, Primăria municipiului Caransebeș a mai obținut peste 21 de milioane de lei pentru 3 proiecte: Pe componenta C1O „Promovarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor electrice în Municipiul Caransebeș”– valoare finanțată 2.929.006,50 lei (vor fi amplasate 20 puncte de alimentare); pe componenta C5 „Renovarea energetică Grădiniță PP4 din Municipiul Caransebeș” -valoare proiect 4.624.081.14 lei și tot pe C5 „Renovare energetică Liceul Tehnologic „Decebal ” Caransebeș” – valoare proiect 14.300.112,69 lei“ a precizat pentru reper24 City managerul municipiului Caransebeș Florin Bogdea.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei