În Caraș-Severin situația este sub control, afirmă prefectul Cristian Gâfu

a
Sub coordonarea prefectului de Caraș Severin Cristian Gâfu, la sediul instituției din Reșița s-a desfășurat în această dimineață o nouă ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență privind extinderea infectării cu COVID – 19. La încheierea întâlnirii membrilor CSU, prefectul Gâfu a declarat:

„De alaltăieri am intrat în etapa a doua, a răspândirii virusului în România, respectiv situația de carantină. Persoanele care intră în țară sunt duse în locuri special amenajate, locuri care respectă toate cele necesare traiului, în condiții mai mult decât minime, spun eu. Unele le-am verificat personal, pentru că am vrut să fiu sigur că îndeplinesc toate condițiile necesare.Toate spațiile în care sunt duși oameni în carantină sunt avizate de către DSP, conform procedurii. Avem în momentul de față persoane carantinate; nu înseamnă că sunt persoane depistate pozitiv, sau contacți ai acestora. Sunt în carantină pentru că vin din afara țării, din zone declarate roșii, privind infectarea cu coronavirus. Persoanele acestea nu trebuie testate deocamdată. Ele zilnic se întâlnesc cu un asistent ori cu un medic epidemiolog, le este măsurată temperatura și starea de sănătate, dar nu sunt persoane cu simptome“.

Referitor la numărul locurilor de carantinare pentru persoanele care au nevoie de o asemenea procedură în Caraș Severin, prefectul Cristian Gâfu a mai afirmat:
„Avem locuri, atâtea câte va fi nevoie. Toate persoanele care se întorc acasă, în Caraș Severin, din zonele cu risc epidemiologic ridicat, vor fi izolate în aceste centre. Trebuie să înțelegem toți că această izolare este absolut necesară atât pentru cei izolați cât și pentru ceilalți. Aceștia primesc zilnic cele necesare traiului, iar atunci când e nevoie de copii, încercăm, atât cât putem să le punem la dispoziție o serie de cerințe speciale de care aceștia au nevoie. Direcția de sănătate publică a primit ajutoare umane, de la direcțiile din alte județe, e adevărat și asta pentru că suntem un județ limitrof, de graniță, cu multe persoane plecate în afara țării, din care o parte s-au întors în aceste zile“.

Prefectul județului Caraș Severin Cristian Gâfu, a solicitat încă odată populație să trateze cu calm și responsabilitate situația prezentă dar și cea viitoare. Să respecte măsurile minime de prevenție difuzate pe toate canalele media din România.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei