Caraș-Severinul va trona în topul celor mai mici salarii din țară și în 2017!

modelmic+editorial-Recovered

O analiză asupra situației economice la nivel național, realizată de Icont.ro, evidențiază evoluția salariilor în fiecare județ în parte, pe o perioadă de șase ani începând cu 2012. Potrivit studiului, Caraș-Severinul evoluează în pași de melc atunci când vine vorba de creșterea salariului mediu net, astfel că și în 2017 ne vom clasa cu succes printre cei mai săraci români.

 

Potrivit Incont.ro, un cărășean primea în anul 2012 un salariu mediu net de 1.213 lei pe lună, o diferență majoră față de suma primită în același an de un timișean, de exemplu, acesta din urmă bucurându-se în 2012 de un salariu mediu de 1.581 lei pe lună.

Practic, potrivit graficelor afișate de sursa mai sus menționată, cărășenii vor ajunge să câștige abia în 2017 un salariu mediu net ca cel pe care îl primeau timișorenii în anul 2012. O realitate deprimantă care s-ar adânci considerabil dacă am reface o astfel de analiză raportându-ne nu la salariul mediu, ci la salariul minim, cel de care beneficiază, din păcate, cei mai mulți dintre cărășeni.

Screenshot_3

Screenshot_5

În altă ordine de idei, abia în 2017 în Caraș-Severin salariile medii pe lună vor atinge o valoare de puțin peste 1.500 de lei, asta în condițiile în care la ora actuală un astfel de venit mediu este de 1.478 lei pe lună.

Potrivit studiului, în Caraș-Severin s-au înregistrat următoarele medii salariale: În 2012 – 1.213 lei pe lună, în  2013 –  1.302 lei pe lună, în 2014 – 1.369 lei pe lună, în  2015 – 1.430 lei pe lună, în 2016 – 1.478 lei pe lună, urmând ca în  2017 să atingem o valoarea a salariului mediu net de 1.521 lei pe lună.

Carașul este, astfel, singurul județ din vestul țării marcat cu roșu pe harta salariilor medii. Alături de Caraș, alte 20 de județe se confruntă cu aceeași problemă, majoritatea fiind din nordul și estul țării.

Screenshot_4

 

Alexandra JURCA

Foto: Incont.ro

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. MANofBANAT

    Salariile vor fi mici din cauza conducatorilor judetului, in special si ai oraselor si comunelor in general. Judetul Caras-Severin are o infrastructura a drumurilor judetene drastic subfinantata si nu exista un masterplan de transport iar zonele turistice nu sunt valorificate la potentialul lor maxim. Nici un consilier si nimeni din conducerea CJ nu a venit la DADPP sa aiba o discutie constructiva, sa ceara o situatie, sa ceara o parere despre situatia drumurilor judetene si despre prioritizarea solutilor de remediere a acestei situatii, angajatilor acestei directii.

    Raspunde
  2. COGITO ERGO SUM

    Aceasta este mandra mostenire lasata de groparii,de cioclii si hienele judetului,cei care de 25 de ani parjolesc si praduiesc aceste frumoase locuri!Podiumul ar fi urmatorul-capo di tutti capi,mafiotul suprem-Frunzaverde,groparul sef,secondat cu brio-la nivel de Resita-de comunistul Popa ,cel din cauza caruia am ratat startul in 1990 si nu au venit investitori,cat inca aveam o imagine de tara buna si un loc 3 format din multi nefericiti,care nici nu merita mentionati,monumente de incompetenta si nepricepere,avizi numai dupa putere si preocupati sa isi umple propriile buzunare!Vai de capul nostru,vai de noi!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei